Artikel top billede

Rusland-forbundet aktør skamroser Donald Trump op til amerikansk valg: AI sætter turbo på falske nyheder

1000 fabrikerede journalister på tværs af 120 falske nyhedsmedier har sikkerhedsselskabet Recorded Future sporet oprettet blot i maj. AI sætter turbo på produktionen af falske nyheder.

Den Rusland-forbundet cyberaktivistiske gruppe Copycop forsøger at påvirke udfaldet af det forestående amerikanske præsidentvalg, der løber af stablen i november 2024.

Det er lykkedes sikkerhedsselskabet Recorded Future at kortlægge gruppens arbejde siden maj. Nu registrerer gruppen i højere grad hjemmesider, som bruges til at påvirke det politiske klima i USA, i netop USA for at minimere sporene til USA, skriver techmediet Record Media, der har samme ejer som sikkerhedsselskabet.

Forskere fra sikkerhedsselskabet påpeger, at Copycop indsamler ægte artikler fra mere konservative medier i USA. Dernæst bruger gruppen generativ AI til at producere endnu flere artikler. Cyberaktivisterne skriver også biografier til deres opdigtede journalister, som skal være med at sløre de fabrikerede nyheder.

Forskerne fandt over 1000 forskellige opdigtede journalister på tværs af 120 nye hjemmesider, der blev oprettet af Copycop blot i maj.

“AI-genereret indhold giver trussel-aktører som CopyCop mulighed for hurtigt at hvidvaske nye fortællinger rettet mod det amerikanske valg i 2024 og skjule deres oprindelse, hvilket gør det sværere at tilskrive indflydelsesoperationer til udenlandske statsaktører,” påpeger forskere fra sikkerhedsselskabet.

Artiklerne problematiserer præsident Joe Bidens håndtering af den høje inflation samt fremhæver mange af præsidents talefejl. Modsat har forskerne kortlagt, at modsat underspiller artiklerne den netop afsagte dom mod Donald Trump omkring betaling af såkaldt hush-hush money til pornoskuespilleren Stormy Daniels.