Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Efter svimlende kursstigninger: Nu sælger Nvidias topledelse aktier for milliarder

Siden nytår har topledelsen og direktører i Nvidia solgt aktier for 700 millioner dollar, svarende til 4,9 milliarder kroner.

Nvidia står allerforrest i det buldrende AI-tog, og investorerne har i den grad kastet deres kærlighed over den amerikanske chipgigant de seneste år.

Alene i 2024 er Nvidia-aktien steget 165 procent – og i løbet af fem år er selskabets aktie steget med svimlende 3.512 procent.

Aktiens himmelflugt får nu Nvidias ledelse til at tage gevinst hjem.

Samlet har topledelsen og direktører i Nvidia solgt aktier for 700 millioner dollar, svarende til 4,9 milliarder kroner, siden nytår.

Ifølge Bloombergs opgørelse svarer beløbet til 770.000 Nvidia-aktier – hvilket er opgjort, før aktien blev splittet i ti med virkning fra den 10. juni.

Det skriver Børsen på baggrund af Marketwire.

Ifølge Mark Lehmann, topchef for børshuset Citizens JMP Securities, skal der dog ikke lægges alt for meget i frasalget.

“Hver gang du ser de former for værdier og markedsværdi blive skabt, holder jeg altid øje med, hvem som kommer og går, og jeg har ikke set en masseudvandring fra de mennesker, der førte os til denne markedsværdi,” siger han til Bloomberg.

Rekordregnskaber

Det er ikke mere end tre uger siden, at Nvidia leverede endnu en magtdemonstration af et regnskab for første kvartal 2024.

Nvidia smadrede analytikernes forventninger og rapporterede en omsætning i første kvartal på 26,04 milliarder dollar - hvilket er en fremgang på 262 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Efterspørgslen efter Nvidias chips er uden sidestykke, da virksomheder bruger milliarder på at anskaffe avancerede halvledere til at drive datacentre, der er i stand til at behandle komplekse AI-opgaver.

Derfor er Nvidias salg til datacentersegmentet også det klart største forretningsben, der står for 22,6 milliarder dollar af omsætningen.

Også på bundlinjen leverer Nvidia.

Det justerede driftsresultat lød i første kvartal 2024 på 18 milliarder dollar - svarende til 124 milliarder kroner – hvilket er en fremgang på 481 procent sammenlignet med første kvartal 2023.