Artikel top billede

Christian Klein på scenen i Barcelona (Foto: Lars Jacobsen)

Han har branchens hvideste kondisko, 110.000 ansatte og vil have kunderne i gang med mere cloud og AI

SAPs topchef Christian Klein vil rigtigt gerne have kunderne med på cloud og AI. Derfor bruger den magtfulde CEO nu over 10 milliarder på at købe et ukendt firma, som hjælper dig med at udnytte de mange digitale løsninger.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvorfor Klein annoncerede SAP's planer om at købe DAP-firmaet WalkMe for 1,5 milliarder dollars - og at SAP vil tilbyde integration til de store sprogmodeller
  • Udfordringerne med at flytte kunder til SAP's cloud-platform RISE - og hvorfor SAP risikerer et firma i flere hastigheder
1.137
5:45 min
Sapphire, Barcelona: Der er ingen tvivl mere. Det er helt sikkert: Christian Klein, SAPs topchef igennem de seneste fire år, har branchens hvideste kondisko. Det konstaterede Computerworlds udsendte fra første række til den massive Sapphire-konference i Barcelona, som SAP afholder i denne uge.

Og skoene er ikke bare hvide, de er skinnende hvide - noget som under konferencen sidste år fik en tysk deltager til at læne sig over til denne skribent og diskret spørge: ”I wonder if they keep him a box between the meetings?”.

I så fald er boxen meget meget stor. For efter fire år i spidsen for SAP, og med den sidste founder sendt på pension for nyligt, står Christian Klein sikkert på scenen foran de mange tusinde deltagere. Både som repræsentant for 110.000 SAP-ansatte og for de mange virksomheder der anvender det udbredte system.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter