Copy-Dan afviser lavere afgift på dvd'er

Skatteministeriets forslag om at sænke afgiften på brændbare dvd'er for at bremse grænsehandlen får igen den kolde skulder af Copy-Dan, der administrerer ordningen. Copy-Dan tror ikke på beregningerne og ser hellere, at afgifterne spredes ud på dvd-brændere og andet udstyr.

Copy-Dan afviser at sænke den høje afgift på blanke dvd-medier i Danmark, selvom en statusrapport fra Skatteministeriet viser, at fire ud af fem dvd'er købes i udlandet.

Skatteministeriet foreslår at sænke afgiften på næsten 10 kroner per dvd, fordi det vil øge salget i Danmark og i sidste ende skaffe flere penge til Copy-Dan og kunstnerne.

Belært af historien tror Copy-Dan dog ikke meget på Skatteministeriets tal. I 2003 fik det negative konsekvenser for kunstnerne, da man sænkede afgiften på cd'er fra 4,17 til 1,75 kroner.

- Resultatet blev, at kunstnerne tabte 10 millioner kroner på cd-r-skiver i 2004. Praksis viser, at virkeligheden er en anden, mener forvaltningschef Sven Karnov fra Copy-Dan.

Foreslår afgift på brændere

Ifølge Skatteministeriets beregninger ville den danske stat tjene 4,4 millioner kroner på at sænke dvd-afgiften med knap fire kroner, fordi det ville fordoble salget i Danmark.

Det har efterfølgende fået både Dansk IT og Brancheforeningen for Forbrugerelektronik til at kræve afgiften sænket.

Men Sven Karnov mener, at den lineære beregningsmetode og tallene er forkerte.

I stedet ser han hellere, at man fokuserer på avancen i danske butikker, hvor prisen uden afgifter ifølge Skatteministeriet er seks gange højere end i Tyskland.

Han mener, at hovedproblemet er, at der kopieres på livet løs, og løsningen er at sprede afgifter ud på alle kopi-medier og kopi-udstyr som dvd-brændere.

- Hvis du sænker vederlaget et sted, så kommer der færre penge ind, og dem må du så få et andet sted fra. Der peger vi på, at det kan komme fra indbyggede medier og udstyr, som også anvendes til kopiering af film og musik, siger Sven Karnov.

Ifølge ham er det dog Kulturministeriet, der har stafetten, fordi det kræver en lovændring at ændre afgifterne.

Ministeriet er for tiden midt i at evaluere effekten af den lovændring, der blev indført i december 2003.

Ifølge Skatteministeriet købte danskerne sidste år én million blanke dvd'er i Danmark og fire gange så mange uden for landets grænser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere