Motorola taber og vinder på Tetra i Danmark

Mobilteknologien Tetra giver både modvind og medvind til Motorola i Danmark. Den internationale vækst sender masser af opgaver til en stor udviklingsafdeling i Glostrup, mens tøven i Danmark koster store millionbeløb for selskabet Tetranet.

Tetra, der er beregnet til sikker mobilkommunikation i beredskabet, giver både minus og plus hos Motorolas danske selskaber.

Hovedselskabet i Danmark øgede sidste år omsætningen med 22 procent, mens overskuddet steg fra 0 til 11 millioner kroner.

Det skyldtes til dels, at international succes for mobilteknologien Tetra smitter af på det danske selskab, hvor næsten 200 ansatte arbejder med softwareudvikling til Tetra til hele verden.

Mindre godt er det gået for søsterselskabet Dansk Beredskabskommunikation - også kendt som Tetranet - der ejer en af to danske Tetra-licenser.

De danske myndigheders tøven med at investere i Tetra gav her sidste år et underskud på ni millioner kroner, og selskabet har derfor netop fået tilført næsten 17 millioner kroner i ny kapital.

- Det er aldrig rart at komme ud med underskud og slet ikke et underskud på ni millioner kroner. Men resultatet er som forventet, og vi har taget højde for det i vores forretningsplan, siger administrerende direktør Bo Wassberg.

Kapitaltilførslen til Tetranet skal blandt andet bruges til at investere et tocifret millionbeløb i at udvide netværket med flere basestationer.

Oprindeligt skulle selskabets Tetra-netværk allerede i slutningen af 2003 have dækket 25 procent af landet. Men det er på grund af myndighedernes tøven udskudt af IT- og Telestyrelsen til april næste år.

Et tværministerielt udvalg er for tiden ved kigge på, om Tetra er den rette teknologi at satse på, og regeringen forventes at træffe et valg i begyndelsen af 2006.

Tetra-teknologien er specielt udviklet i Europa til brug for beredskabet og indeholder muligheder for prioriterede opkald og gruppekald. En række andre lande har allerede taget beslutning om at bruge Tetra.

I Danmark krævede både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti tidligere på året en lynbeslutning. Men forsvarsminister Søren Gade (V) afviste forslaget, selvom landets kommuner i forbindelse med reformer står over for at skulle købe nyt udstyr til radiokommunikation.

Mens den langsomme udviklingen har skadet Tetranet, mener Bo Wassberg ikke, at det har skadet Motorolas enorme Tetra-udviklingsafdeling i Danmark.

- Det skader ikke udviklingsafdelingen. Vi har tværtimod formået at øge medarbejderstyrken her, for vores ingeniører arbejder på teknologien og standarden som helhed, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere