Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Amerikansk domstol sætter turbo på TikTok-sagen

TikTok og en række andre grupper får mulighed for at klage deres nød over lov, der har pålagt ByteDance, der ejer TikTok, at sælge sine amerikanske aktiver. Det sker ved en amerikansk appeldomstol allerede i september måned.

Debatten om TikToks fremtid i USA har taget endnu en drejning.

En amerikansk appeldomstol har lagt en tidsplan for at behandle juridiske appeller mod en ny lov, der kræver, at det kinesiske moderselskab ByteDance, der ejer TikTok, skal afhænde TikToks amerikanske aktiver inden 19. januar 2025.

Hvis det ikke sker, risikerer man et forbud mod app'en.

Det skriver CNBC.

Domstolen for District of Columbia har besluttet at behandle argumenterne mod den nye lov til september.

Det sker efter, at både det amerikanske justitsministerium, TikTok, moderselskabet ByteDance samt en række TikTok-content creators anmodede retten om en tidsplan, der kunne sætte fart på processen.

Dette følger efter, at TikTok, ByteDance og en gruppe TikTok-indholdsskabere sammen med Justitsministeriet tidligere på måneden anmodede om en hurtig tidsplan tidligere på måneden.

TikTok har i den forbindelse proklameret, at selskabet mener, at man kan få løst de juridiske udfordringer helt uden at anmode om en nødforanstaltning, der midlertidigt stopper lovens implementering, lyder det.

Baggrund

Loven, det hele drejer sig om, blev underskrevet af den amerikanske præsident Joe Biden 24. april i år.

Her har man givet ByteDance en frist indtil 19. januar 2025 til at sælge TikTok.

Hvis ByteDance ikke efterkommer denne frist, vil appen blive forbudt i USA.

Det Hvide Hus har begrundet loven med nationale sikkerhedshensyn, men understreger, at målet er at afslutte kinesisk ejerskab og ikke nødvendigvis at forbyde TikTok.

Loven forbyder samtidig app-butikker at give mulighed for at hente TikTok og forhindrer internet-hostingtjenester i at understøtte TikTok, medmindre ByteDance frasælger TikTok.

Loven blev vedtaget af Kongressen med overvældende flertal blot få uger efter, at den blev introduceret.

Amerikanske lovgivere har i stigende grad været bekymrede for, at Kina kunne få adgang til data om amerikanske borgere eller udspionere dem ved hjælp af appen.

Dette politiske pres har ført til en hurtig lovgivningsproces, hvor lovgiverne har handlet ud fra frygten for potentiel kinesisk overvågning og dataindsamling gennem TikTok.