Artikel top billede

(Foto: Pixabay)

TikTok på vej med kopi-app for at omgå amerikansk forbud

TikTok er muligvis på vej med en amerikansk kopi-app, der skal være kunne frasælges og drives uafhængigt af det kinesiske moderselskab Bytedance.

Den amerikanske præsident Joe Biden underskrev 24. april i år en lov, der forbyder TikTok, hvis ikke det kinesiske moderselskab Bytedance ikke frasælger selskabets amerikanske aktiviteter inden 19. januar 2025.

For at undgå dette forbud forlyder det, at man fra TikToks side er begyndt at arbejde på at lave en amerikansk kopi af TikToks særlige algoritme, som skal kunne drives uafhængigt af Bytedance og derfor også kunne frasælges.

Det skriver Reuters.

Kører retssag mod den amerikanske regering

I maj trak den kinesiskejede app den amerikanske regering i retten i forbindelse med loven, der ville gøre det sociale medie forbudt.

Det Hvide Hus har begrundet loven med nationale sikkerhedshensyn, men understreger, at målet er at afslutte kinesisk ejerskab og ikke nødvendigvis at forbyde TikTok.

Loven forbyder samtidig app-butikker at give mulighed for at hente TikTok og forhindrer internet-hostingtjenester i at understøtte TikTok, medmindre ByteDance frasælger TikTok.

Loven blev vedtaget af Kongressen med overvældende flertal blot få uger efter, at den blev introduceret.

Ifølge TikTok er loven dog en krænkelse ytringsfriheden, da et forbud vil betyde, at man fratager de omkring 170 millioner amerikanske brugere mulighed for at udtrykke sig.

TikTok har også kritiseret den nye lov for ikke at give tilstrækkelig tid til at gennemføre et salg.