Microsoft vil sælge 10 millioner Xbox 360

En ny konsolkrig truer, og Microsoft håber, at selskabets baghold på konkurrenten Sony vil føre til et salg på 10 millioner Xbox 360 på lidt mere end et år. Microsoft er klar med spilkonsollen før jul, men analytikere giver Playstation 3 de bedste vinderchancer.

Hele 10 millioner eksemplarer af spilkonsollen Xbox 360 er det målet, at Microsoft skal sælge de første 12 til 16 måneder efter dens lancering kort før jul i år.

Sådan lød det i hvert fald fra marketingchef Peter Moore på en spilkonference i London i denne uge ifølge BBC.

Det er et ambitiøst mål i forhold til, at Microsoft ved årsskiftet havde solgt 20 millioner eksemplarer af den første Xbox, mens Sony netop har rundet et salg på 90 millioner Playstation 2.

Analytikerne er da også skeptiske over for Microsofts høje salgsmål for Xbox 360, som ventes på gaden i både USA, Europa og Japan til november.

Analysefirmaet Kagan vurderer, at Sony med sin Playstation 3 vil opnå det største salg med den næste generation af spilkonsoller, hvor også Nintendo er på banen med sin konsol Revolution.

Firmaet tror dog, at Microsoft vil hale ind på Sony og få en markedsandel på 28 procent, mens Nintendo efterlades på en fjern tredjeplads.

Et andet analysefirma, DFC Intelligence, har lavet tre best case-scenarier for de tre spilkonsoller frem til 2010. Ifølge firmaet kan Xbox 360 i bedste fald få 40 procent af markedet, Playstation 3 i bedste fald 50 procent og Revolution i bedste fald 35 procent.

Ifølge DFC Intelligence vil mange forbrugere købe mere end en spilkonsol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere