Ny strategi knækker kurven for Turntool

Det århusianske it-firma Turntool har haft svært ved at skabe en forretning ud af sin egenudviklede software til 3D-visualisering. Nu har en satsning på 3D-rundture i nye boligprojekter og outsourcing til Asien og Sydafrika knækket kurven.

Et dansk boligmarked på optur og snesevis af nye boligprojekter har været vejen til succes for det århusianske it-firma Turntool, som har udviklet sin egen software til 3D-visualisering.

Produktet gør det muligt at tage 3D-data fra store 3D-programmer som 3D Studio Max og gøre det tilgængeligt på nettet via en plug-in til webbrowseren.

Salget af softwaren gik dog trægt, indtil Turntool sidste år ændrede fokus og i stedet begyndte selv at bruge teknologien til at skabe 3D-modeller af danske boligprojekter på nettet.

3D-rundture

Det gør det muligt for interesserede købere at tage en 3D-rundtur i de boliger, som ellers kun eksisterer på tegnebrættet, og danske bygherrer har hurtigt taget konceptet på hjemmesiden Boligprojekt.dk til sig.

- De skal sælge 75 procent af et boligprojekt, før de får lov at bygge, begrunder Michael Reinholdt, der er administrerende direktør for Turntool.

I alt har Turntool arbejdet med 120 boligprojekter i løbet af de seneste 14 måneder, og for at tale byggebranchens eget sprog er prisen sat per kvadratmeter.

Selv om det århusianske it-firma i dag er vokset til syv ansatte, foregår hovedparten af 3D-arbejdet i Bangladesh og Sydafrika.

Mac-understøttelse

Imens fortsætter udviklingen i Danmark, hvor Turntool vil understøtte flere browsere end bare Mozilla og Internet Explorer til Windows. Samtidig arbejdes der på et nyt produkt til plantegninger til eksisterende boliger.

- Vi kører i Explorer, Mozilla og Firefox, og vi begynder til efteråret at udvikle til Mac, fordi nogen af de helt store virksomheder, som kontakter os, gerne vil have, at det kan ses der. Men det kræver en helt ny kerne, siger Michael Reinholdt.

Samtidig har firmaet skabt et nyt forhandlerforum for bedre at komme ud til de forhandlere, der sælger produktet over hele verden.

Sidste år blev det til et lille underskud, og egenkapitalen er væk, men den forventes i plus med et overskud på mellem en halv og en hel million kroner i år.

Omsætningen ventes at blive over seks millioner kroner, hvoraf hovedparten kommer fra visualiseringen af boligprojekter. Salget af selskabets software udgør kun en mindre del af forretningen.

Relevante link

Turntools boligprojekter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere