Tabsramt pyramide-teleselskab bryder loven

Ledelsen i den danske afdeling af teleselskabet ACN står til bøder, fordi selskabet i strid med lovgivningen ikke har opbevaret regnskabsmateriale her i landet. Samtidig er økonomien tvivlsom, efter det hollandske moderselskab har mistet hele egenkapitalen.

Det omstridte teleselskab ACN, som sælger via en pyramidestruktur, er presset på økonomien, efter det europæiske moderselskab i Holland sidste år fik underskud og mistede hele egenkapitalen.

Samtidig står ledelsen i den danske afdeling til bøder, fordi hverken regnskabsmateriale eller beskrivelsen af de nødvendige systemer er opbevaret her i landet.

Det står at læse i revisionspåtegningen i det seneste årsregnskab fra ACN, hvor salget ellers stiger voldsomt.

I 2004 solgte selskabet således teleydelser for 131 millioner kroner i Danmark, hvor selskabet angiveligt har mere end 100.000 fastnet-kunder igennem et samarbejde med Telia.

Hele forretningen køres fra Holland, mens private sælgere står for at afsætte produktet i Danmark gennem en pyramidestruktur.

Det koster 3.000 kroner at blive sælger, men til gengæld får man både procenter af omsætningen fra ens kunder og de sælgere, der hører under en.

ACN Danmark A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning131,0100,7
Resultat af primær drift (EBIT)0,1-0,1
Resultat før skat 00
Resultat00
Egenkapital23,723,7
Antal ansatte00
Metoden kendes også som MLM (multi-level marketing) eller Network Marketing og adskiller sig fra direkte ulovlige pyramidespil, fordi det ikke kun er penge, men et reelt produkt, der skifter hænder.

Som vanlig med pyramidekoncepter vil det dog kun være dem i toppen, der kan få en god forretning, mens langt hovedparten i det nederste lag skal arbejde hårdt for at tjene investeringen hjem.

Det samme viser sig nu at gælde for det hollandske moderselskab, som i 2004 fik et underskud og ved årsskiftet havde mistet hele egenkapitalen.

Efter en afgørelse fra de hollandske skattemyndigheder føres alt overskud til Holland, hvorfor det danske resultat er sat til et rundt nul. Det står endnu ikke klart, om de danske skattemyndigheder er enig i den afgørelse.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra ACN's hollandske moderselskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere