Firma misbruger danske domæner ulovligt

Det lille webfirma Stadel.dk kritiseres for at have skabt titusindvis af undersider på nettet, som misbruger varemærker og firmanavne. Formålet er en bedre placering blandt resultaterne i søgemaskinerne. En it-advokat kalder det klart ulovligt.

Titusindvis af websider med navne på kendte firmaer og konkurrenter er midlet til at opnå bedre synlighed for det lille webfirma Stadel.dk fra Viborg.

En stor database med ord - sandsynligvis danske domænenavne - bliver brugt til dynamisk at skabe sider med titler som Arla Foods, Bilka og 2Webdesign.

Sidstnævnte er navnet på et firma i Helsingør med fokus på søgemaskineoptimering, og her er indehaver Rene Madsen rasende over misbruget.

Vi går ikke over stregen
- Vi gik ind på nettet og stødte på vores navn på et andet domæne. Selv om vi andre nogle andre går til stregen, så går vi altså ikke over stregen. Der er man gået for vidt, mener han.

En søgning efter "2Webdesign" på Google placerer Stadel.dk's hjemmeside blandt de øverste søgeresultater.

I alt har Google indekseret næsten 85.000 sider på domænet Stadel.dk.

Siderne er optimeret til søgemaskiner, men vises til søgemaskinerne på en måde, hvor al teksten skrives meget småt og med hvidt, så besøgende ikke opdager det.

Hos advokatfirmaet Dahl, Koch & Boll er advokat Claus Sørensen ikke i tvivl om, at det er strid med lovgivningen.

Må ikke den slags
- Du må ikke bruge en andens forretningskendetegn til at promovere din egen virksomhed, specielt hvis det er konkurrerende firmaers varemærker. Det fremgår både af varemærkeloven og markedsføringsloven, siger han.

Han vurderer, at krænkede firmaer forholdsvist let kan komme frem til erstatninger på 5.000 til 10.000 kroner i den slags sager.

Misbruget erkendes hos Stadel.dk, som godt forstår, hvis andre firmaer bliver sure over metoden. Enmands-firmaets ejer vil dog ikke selv tage ansvaret.

- Jeg har lavet siden og systemerne til det. Hvilke ord, der ryger ind, er ikke noget, jeg styrer, siger Thomas Stadel Pedersen.

Han henviser i stedet til en Palle Hansen, som skulle vende tilbage til Computerworld, men ikke har gjort det.

Efter henvendelsen til firmaet får man nu en fejlmelding, når man prøver at gå ind på en af siderne.

Stadel.dk står også bag hjemmesiden Doller.dk, hvor man kan hente produktet Danbrowser, et plug-in til webbrowsere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere