Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Spirii overtages af fransk selskab / Vi bør opruste efter hackerangreb, mener DI / Prosa: Offentlig kildekode bør være open source / Penneo-ballade kan få konsekvenser

Danske Spirii overtages af fransk selskab. Vi bør opruste efter hackerangreb, mener DI. Prosa: Offentlig kildekode bør være open source. Penneo-ballade kan få konsekvenser. Sony fyrer 900 medarbejdere i sin gamer-division. TDC Net lancerer stor plan for biodiversitet.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, der på denne kølige morgen er udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

Danske Spirii overtages af fransk selskab

Franske Edenred overtager den danske software- og ladevirksomhed Spirii, der blev stiftet i 2019 og siden har haft god fart på væksten.

Spirii er i dag Danmarks næststørste ladeoperatør og er tilstede i en lang række lande, mens Edered står bag en række betalingsløsninger. Det franske selskab er tilstede i 45 lande og har en million kunder.

Spirii kalder salget et ‘strategisk træk’ på selskabets vækstrejse, da det vil føre selskabets løsninger ud til et meget stort antal mulige kunder.

Selskabets to stiftere og medejere, den tidligere CEO for E.ON Tore Harritshøj samt Torben Fog, fortsætter som henholdvis CEO og CIO i selskabet efter opkøbet.

Du kan læse mere om salget i denne udsendte meddelelse.

Vi bør opruste efter hackerangreb, mener DI

Truslen fra hackergrupper mod myndigheder og virksomheder i Danmark har aldrig været større, og derfor er tiden inde til en markant oprustning på området.

Sådan lyder det fra Dansk Industri, der mener, at der er behov for en langt stærkere indsats. I fokus er især de små og mellemstore virksomheder, som der er mange af herhjemme.

“Der er behov for et væsentlig stærkere offentlig-privat samarbejde. Mere viden- og informationsdeling, men også reelle partnerskaber,” lyder det fra branchedirektør i DI Digital, Camilla Ley Valentin.

DI Digital har tidligere foreslået, at der blev etableret en decideret ‘SMV-Cert.’

“Altså en enhed eller indsats, en slags alarmcentral, der skal sikre, at også smv’erne har ét samlet sted at gå hen for at få vejledning og hjælp når skaden er sket - idag står de alt for alene, når ballonen går op,”lyder det fra direktøren.

Du kan læse mere om DI Digitals synspunkt i denne udsendte meddelelse.

Prosa: Offentlig kildekode bør være open source

Lækket af data fra Netcompany, der har fyldt en del i blandt andet Computerworlds spalter i de seneste dage, bør føre til, at al offentlig kildekode ændres til open source, mener it-fagforbundet Prosa.

“Når man ved, at kildekoden bliver offentlig tilgængelig, så er man automatisk mere kritisk over, hvad man putter i kildekoden,” skriver forbundets formand, Niels Bertelsen, i kølvandet på det store datalæk.

Han mener, at åben kildekode har mange fordele, skriver han..

“Sikkerhed må aldrig være baseret på, at kriminelle ikke kan få fat i kildekoden. Den skal være baseret på, at man holder adgangskoder og krypteringscertifikater hemmelige. Og disse skal ligge separat fra kildekoden. Og ja, det er desværre mere bøvlet,” lyder det fra formanden.

Du kan læse om tirsdagens udvikling i det store Netcompany-læk her: Dramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany.

Penneo-ballade kan få konsekvenser

Det ret kaotiske forløb omkring styringen af det børsnoterede software-selskab Penneo kan vidtrækkende konsekvenser.

Det mener Steffen Heegaard, der røg ud af selskabets bestyrelse på grund af magtkampen mellem to fløje.

Til Børsen gør han klart, at han mener, at balladen kan have ‘udløst vidtrækkende konsekvenser for professionelle investorers opfattelse af investeringsperspektiverne i danske vækstaktier.’

“Den uro, sagen har skabt, går jo ikke væk i morgen, og det vil uden tvivl få en afsmittende effekt på hele det danske aktiemarked og investeringsappetitten på vækstaktier, det kan der ikke herske tvivl om,” siger han til avisen.

Han peger dog på, at den løsning, som selskabet nåede frem til i den givne situation, var det bedst mulige kompromis.

Du kan læse mere om balladen i Penneo her: Penneo aflyser ballade-møde om magten over selskabet: Ny bestyrelse på plads - store profiler ryger ud.

Sony fyrer 900 medarbejdere i sin gamer-division

Sony er på vej med fyresedler til 900 medarbejdere i sin gamer-division, som har afdelinger i en række lande.

Det svarer til omkring otte procent af den samlede medarbejderstab.

I en mail til medarbejderne skriver direktøren for Sony Interactive Entertainment Jim Ryan, at det har været en ‘ekstrem svær beslutning’ at tage.

“Industrien har ændret sig kraftigt, og vi er nødt til at gøre os klar til fremtiden. Vi er nødt til at kunne leve op til udvikleres og gameres forventninger, og derfor har vi taget et skridt tilbage for at sikre, at vi har det rigtige setup,” skriver han til medarbejderne.

Du kan læse hele hans mail til Sony Interactive Entertainments medarbejdere her.

TDC Net lancerer stor plan for biodiversitet

TDC Net vil inden 2030 ‘beskytte naturen på 30 procent af sine landarealer,” meddeler selskabet i en udsendt pressemeddelelse.

Det sker under overskriften ‘TDC NEt forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet.’

Ifølge selskabet er dette mål at mindst 30 procent af landarealerne skal ‘understøtte truet flora og fauna.’

TDC Net har mere end 6.000 lokationer i Danmark, som tilsammen fylder omkring 3,2 kvadratkilometer. Selskabet har desuden 250.000 kilometer nedgravet fibernet.

TDC Net meddeler, at selskabet håber, at andre vil lade sig inspirere af initiativet.

“ I dag er blot 1,6 procent af den danske natur på land beskyttet. Vi ser meget gerne, at det kan lykkes inden for få år at samle både offentlige og private om en fælles ambitiøs målsætning, der bringer det tal meget højere op,” lyder det fra TDC Net.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering