ERP-hus går partnervejen i Norden

Partnervejen er at foretrække frem for selv at føre en ERP-brancheløsning frem i udlandet, mener direktør i E Foqus på baggrund af selskabets erfaringer. Selskabet har solid vækst, men letter nu helt bevidst foden fra speederen for at pleje de trofaste kunder.

En lokal partner og helst i et land, der ikke adskiller sig for meget fra Danmark, er at foretrække frem for selv at føre en brancheløsning frem i udlandet.

Det mener administrerende direktør Chris Winther fra ERP-huset E Foqus, der blandt andet fører en egenudviklet brancheløsning til leasingselskaber baseret på Navision fra Microsoft Business Solutions.

E Foqus har haft nogle forsøg med tilfældige kontakter, der er opstået, til virksomheder i Rumænien og Kroatien, og har også gennemført et større projekt i de tre baltiske lande.

- Vi må konstatere, at når man er en relativt lille forretning, så er det en kæmpe udfordring at køre de her projekter på tværs af landegrænser, siger direktøren.

Han remser sproglige barrierer, udfordringer i den geografiske afstand, de kulturelle forskelle og et teknologisk lavere niveau, når man bevæger sig sydpå op, som kritiske faktorer for et vellykket projekt.

På partnerjagt

Derfor arbejdes der i øjeblikket på at finde partnere i Sverige og Norge, der kan stå for den lokale tilpasning af produktet og betjening af kunderne.

- Hvis vi leverer den know how, vi har omkring vores løsning, og som vi er allerbedst til, og en lokal forhandler tager sig af det lokale, så er det vejen frem for os, siger Chris Winther.

E Foqus A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning21,915,1
Resultat af primær drift (EBIT)2,31,3
Resultat før skat 2,41,3
Resultat1,60,9
Egenkapital4,83,1
Antal ansatte1817
Han ser store muligheder for produktet i udlandet, hvorimod der ikke er det store potentiale tilbage i Danmark.

E Foqus har nemlig solgt solidt af løsningen i Danmark, og er ifølge direktøren tæt på mæthedspunktet for løsningen, som den er i sin nuværende form.

To store projekter på leasingløsningen har blandt andet være med til at drive omsætningen frem med 45 procent i seneste regnskab. Fra 15,1 millioner kroner i 2003 til 21,9 millioner kroner i 2004.

Samtidig med den massive vækst har E Foqus formået at forbedre sig på evnen til at tjene penge.

For hver omsatte hundredekroneseddel henter selskabet således 10,82 kroner hjem i kassen før skat i 2004 mod 8,56 kroner året før.

Tager foden af speederen

Ifølge direktøren, der har baggrund som statsautoriseret revisor, skyldes det et særligt fokus fra selskabets side.

- Vi har fra den spæde start haft en holdning om, at vi skal kunne leve af vores timeforretning. Konsulenterne skal kunne tjene indtægten hjem til at dække udgifterne, siger Chris Winther.

E Foqus har i 2004 yderligere haft gavn af, at et tidligere udviklet modul til shipping-branchen har sparket døren ind hos flere børsnoterede shippingselskaber med andre Navision-løsninger end den fra E Foqus og har kastet mange konsulenttimer af sig, oplyser direktøren.

I 2005 bliver der imidlertid med fuldt overlæg skruet ned for omdrejningshastigheden på vækstskruen.

- Det bliver et konsolideringsår. Med den vækst, vi har oplevet i 2004, samler vi nu kortene lidt igen og får plejet de trofaste kunder, siger Chris Winther.

...hvis da ikke lige

Direktøren forventer vækst på mellem 8 og 10 procent på omsætningen og en indtjening omtrent som i 2004.

- Men der er hele tiden noget i støbeskeen, så lykkes det med et eller to af disse projekter, kan det hurtigt blive radikalt ændret i positiv retning, siger Chris Winther.

E Foqus har i 2004 åbnet kontor i Herning. Der sidder nu seks mand i Herning og tæt på 20 på Østerbro i København.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere