30.000 chauffører skal køre lastbilsimulator

Den danske transportsektor er klar til investere et tocifret millionbeløb i tre nye lastbilsimulatorer, der både simulerer vejr, veje og forskellige biltyper. Planen er, at 30.000 danske chauffører får en tur i simulatoren mindst hvert femte år.

Glem Playstation, Gran Turismo og vildt ræs på pc'en.

Den danske transportsektor vil nu investere et tocifret millionbeløb i tre nye lastbilsimulatorer, som skal supplere den simulator, der allerede står på Danmarks Transport Center, nord for Vejle.

To af de i alt fire lastbilsimulatorer bliver stationære og får plads i et nyt simulatorcenter, der skal opføres ved DTC.

De andre to simulatorer bliver mobile og skal bruges rundt om i Danmark.

- Vi har haft en simulator i to et halvt år, hvor vi virkelig har indhøstet gode erfaringer med at træne trafiksikkerheden, trafikadfærden og brændstofbesparende kørsel, og begge områder er virkelig noget, der batter i økonomien, siger Poul Juelsbjerg.

Han er direktør for Transportsektorens Uddannelsesfond, der har taget beslutningen om at købe simulatorerne, som koster fire millioner kroner stykket.

Bag Transportsektorens Uddannelsesfond står arbejdsgiverforeningen ATL og 3F - det tidligere SID. Planen er, at omkring 30.000 chauffører mindst hver femte år skal have en tur i simulatoren.

Lastbilsimulatorerne leveres af den franske koncern Thales, som skal bruge et år til at bygge simulatorerne.

Til gengæld kommer de med danske skilte, næsten fotorealistisk grafik, forskellige vejrforhold, et hav af lastbiltyper og muligheden for at vælge mellem 200 kilometer vejstrækning, både på motorveje, på lageret og i bjerge.

- Man sidder i et rigtigt førerhus, og så har man nogle skærme foran og til siderne, og man ser også alt i sit sidespejl. Man har vibrationer, så man oplever, når man bremser. Det er rimeligt avanceret og meget tæt på virkeligheden, fortæller Poul Juelsbjerg.

Samtidig arbejdes der på at indlægge Vejlefjordbroen og Storebæltsbroen i systemet, så chaufførerne kan bruge simulatoren til at øve vindforhold på broerne.

Relevant link

Video af køretur med simulatoren




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere