Konkurrenter slipper for TDC-ledsager

En ny aftale sikrer TDC's konkurrenter adgang til eget udstyr på 75 centraler, uden at de først skal ringe og spørge om lov. De slipper samtidig for at have en TDC-vagt med på slæb. Ordningen kommer samtidig med kritik fra Konkurrencestyrelsen.

Det skal være slut med at ringe og spørge om lov først, når TDC's konkurrenter vil have adgang til deres eget udstyr på TDC's centraler.

Derfor er TDC gået i gang med at ombygge i første omgang 75 centraler, så konkurrenternes udstyr afskærmes og får sit eget område, hvor teknikere kan arbejde uden opsyn fra TDC-vagtfolk.

- Der bliver lavet en særskilt adgang, så der er adskillelse mellem TDC's udstyr og fremmed udstyr. Der kommer en certificeringsordning, så der kommer styr på, hvilke teknikere der kan indgå i ordningen, siger vicedirektør Jens Hauge.

Konkurrenternes teknikere skal gennemgå et sikkerhedskursus hos TDC, hvor de lærer om adgangs- og sikkerhedsforhold. Herudover skal de sikkerhedsgodkendes af TDC.

Alligevel skulle adgangen fremover bliver langt mere smidig end i dag, hvor der skal bestilles en ledsager, og TDC har allerede indgået aftale med knap 10 selskaber om at indgå i den nye ordning.

Konkurrencestyrelsen offentliggjorde onsdag sin seneste konkurrenceredegørelse, og her var den besværlige adgang til centralerne et af kritikpunkterne på telemarkedet.

- Det har været en ordning, som generelt har været kritiseret fra mange sider som værende for dyr og ufleksibel. Myndighederne synes heller ikke, det var en hensigtsmæssig ordning, og i det lys har vi også selv været interesseret i at finde en anden og mere smidig ordning, fortæller Jens Hauge.

Konkurrenterne skal betale en engangsafgift på 5.000 kroner per central. Hertil kommer et løbende gebyr per central, de vil have adgang til.

De 75 centraler er cirka halvdelen af alle centraler, hvor TDC's konkurrenter har opsat udstyr, men de dækker næsten 80 procent af alle teknikerbesøg. TDC regner med, at den nye ordning er klar inden årets udgang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere