Det skal være slut med at ringe og spørge om lov først, når TDC's konkurrenter vil have adgang til deres eget udstyr på TDC's centraler.
Derfor er TDC gået i gang med at ombygge i første omgang 75 centraler, så konkurrenternes udstyr afskærmes og får sit eget område, hvor teknikere kan arbejde uden opsyn fra TDC-vagtfolk.
- Der bliver lavet en særskilt adgang, så der er adskillelse mellem TDC's udstyr og fremmed udstyr. Der kommer en certificeringsordning, så der kommer styr på, hvilke teknikere der kan indgå i ordningen, siger vicedirektør Jens Hauge.
Konkurrenternes teknikere skal gennemgå et sikkerhedskursus hos TDC, hvor de lærer om adgangs- og sikkerhedsforhold. Herudover skal de sikkerhedsgodkendes af TDC.
Alligevel skulle adgangen fremover bliver langt mere smidig end i dag, hvor der skal bestilles en ledsager, og TDC har allerede indgået aftale med knap 10 selskaber om at indgå i den nye ordning.
Konkurrencestyrelsen offentliggjorde onsdag sin seneste konkurrenceredegørelse, og her var den besværlige adgang til centralerne et af kritikpunkterne på telemarkedet.
- Det har været en ordning, som generelt har været kritiseret fra mange sider som værende for dyr og ufleksibel. Myndighederne synes heller ikke, det var en hensigtsmæssig ordning, og i det lys har vi også selv været interesseret i at finde en anden og mere smidig ordning, fortæller Jens Hauge.
Konkurrenterne skal betale en engangsafgift på 5.000 kroner per central. Hertil kommer et løbende gebyr per central, de vil have adgang til.
De 75 centraler er cirka halvdelen af alle centraler, hvor TDC's konkurrenter har opsat udstyr, men de dækker næsten 80 procent af alle teknikerbesøg. TDC regner med, at den nye ordning er klar inden årets udgang.