Torsdagens aviser om it

Styrelse dropper kortlægning af elselskaber. Tvivl om IT- og Telestyrelsens IP-forudsigelse. Venturekapitalist advarer mod patentkompromis. Engelsk mobilselskab i dansk priskrig. Fusion mellem byggeriets it-selskaber.

Styrelse dropper kortlægning af elselskaber

IT- og Telestyrelsen har droppet en kortlægning af elselskabernes milliardinvesteringer i bredbånd. "Vi vil fortsat indsamle data og kortlægge aktiviteterne, både hvad angår udrulning af infrastruktur og kundetilgang, men det vil blive præsenteret sammen med vores øvrige bredbåndskort i efteråret," siger kontorchef Jakob Willer. Styrelsen er tidligere blevet kritiseret for undersøgelsen, fordi Konkurrencestyrelsen og Energitilsynet siden årsskiftet har arbejdet på en rapport om samme emne. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Tvivl om IT- og Telestyrelsens IP-forudsigelse

En million danskere vil de kommende seks måneder skifte fra fastnet- til IP-telefoni, har IT- og Telestyrelsen anslået, men det baserer sig alene på et skøn, siger styrelsen nu. Flere teleeksperter har tidligere betegnet styrelsens forudsigelser om IP-telefoni som dybt urealistiske og båret af et ønske om, at Danmark skal fremstå som et teknologisk foregangsland. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Venturekapitalist advarer mod patentkompromis

Lars Bruhn, ordførende partner i ventureselskabet IVS, advarer mod det kompromisforslag, som Europa-Parlamentet har fremsat til direktivforslaget om softwarepatenter. "Konsekvenserne heraf er så alvorlige, at det uden tvivl vil få finansiering både fra venturekapital og også fra virksomheder af softwareprodukter til at standse mere eller mindre op, hvis ikke virksomhederne kan beskytte deres investeringer," siger han. (Børsen)

Engelsk mobilselskab i dansk priskrig

Det engelske mobilselskab Lebara Mobile International har åbnet en dansk afdeling og melder sig klar med en minutpris på 67 øre - blandt de laveste på markedet. "Jeg mener, der er en åbning i markedet nu, og den vil vi udnytte," siger Kristian Nors Myrup, direktør for Lebara i Danmark. Selskabet har afdelinger i 16 lande og tilbyder opkald til hele Europa for 99 øre i minuttet. I Danmark vil Lebara derfor forsøge at slå billig udlandstrafik fast som det fjerde konkurrenceparameter. Lebara Mobile Danmark har sendt 25.000 simkort i distribution og har i dag 600 aktive kunder. Målet er 50.000 i maj næste år. (Berlingske Tidende)

Fusion mellem byggeriets it-selskaber

To af byggeriets it-selskaber, Byggeriets IT fra Vojens og EL & VVS Data fra Århus, har valgt at fusionere til det nye selskab Byqtec IT, der får 110 medarbejdere. Fra årsskiftet 2006/07 samles aktiviteterne i Vejle, hvor 90 mennesker får deres arbejdsplads, mens 15 medarbejdere skal sidde i Brøndby. "Lige nu er vores styrke at levere økonomi- og kalkulationssystemer til byggevirksomhederne, men vi vil udvide vores tilbud til at omfatte både logistik, indkøb og alle andre funktioner," siger Bo Skouby Rosendahl fra Byggeriets IT. Målgruppen er 15.000 virksomheder inden for byggebranchen, hvoraf det nye selskab i dag har 5.000 af virksomhederne på kundelisten. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere