Godmorgen venner!
Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld.
Datoen er 24. oktober.
Her til morgen er det Qëndrim Fazliu, der leverer fire hurtige nyheder til de trofaste Computerworld-læsere som sidevogn til morgenkaffen.
God læselyst.
Samsung kåret til verdens bedste arbejdsplads
Det er fedt at arbejde hos Samsung.
I hvert fald hvis man spørger Forbes, der har kåret virksomheden til at være den bedste arbejdsplads i verden.
Det er i det hele taget fedt at arbejde for et af de store tech-selskaber. For på en andenplads på listen over verdens bedste arbejdspladser finder man Microsodt, mens Alphabet og Apple følger efter på en tredje- og fjerdeplads.
På femtepladsen finder man Ferrari.
Nogle af årsagerne til, at Samsung scorer så højt er blandt andet, at de ansatte tilbydes et behageligt arbejdsmiljø, hvor de har in-house kantiner og fitnesscentre.
Der er også et såkaldt 'creative lab', hvor de ansatte kan dele idéer og deltage i produktudviklingsprocessen samt diverse uddannelses- og talentudviklingsprogrammer, der gør det muligt for de ansatte at flytte mellem hovedsædet i Sydkorea og datterselskaberne rundt omkring, lyder det.
Du kan se hele listen her.
Google vil teste ip-adresse-skjuler i sin Chrome-browser
Google forbereder sig på at teste en ny tilføjelse i selskabets Chrome-browser, der skal beskytte brugernes privatliv ved at skjule deres ip-adresser ved hjælp af proxyservere.
Funktionen vil være valgfri og indføres i faser.
Det skriver Bleeping Computer.
Ifølge mediet vil funktionen ikke være aktiveret som standard, og brugerne vil derfor selv skulle aktivere funktionen i indstillinger.
Der er dog allerede røster, der er bekymret over den bebudede funktion, da den vil gøre det vanskeligt at opdage DDoS-angreb.
Derfor overvejer Google at indføre ratebegrænsning samt kræve, at brugere af funktionen skal godkendes hos proxy-serveren for at forhindre, at disse proxies forbinder webanmodninger til specifikke konti, hvilket skal være med til at forhindre DDoS-angreb.
Det er endnu uvist, hvornår og i hvilke egne af verden, den nye funktion vil blive udrullet.
I dag går EM i cybersikkerhed i gang
I dag går EM i cybersikkerhed i gang i den norske by Hamar, hvor unge cyber-talenter fra nær og fjern skal dyste om, hvilket landshold, der er det bedste i cybersikkerhed.
Hele 34 nationer er i år repræsnteret ved European Cyber Security Challence 2023, som turneringen retteligt hedder, der i år foregår i en norsk skøjtehal.
Blandt de flere hundrede landsholdsspillere mellem 15 og 25 år er det danske cyber-landshold også repræsenteret.
Danmarks cyber-landshold er faktisk regerende europamestre, efter holdet sidste år tog sejren i en hæsblæsende finale i den østrigske hovedstad Wien.
Du kan følge turneringen på Computerworlds live-blog i de følgende dage.
Google Maps deaktiverer live trafikopdateringer i Israel og Gaza
Google Maps har deaktiveret live trafikopdateringer for områder i Israel og Gaza-striben på anmodning fra den israelske militær.
Det skriver Bloomberg.
Live trafikinformation kan afsløre detaljer om troppers bevægelser, eller hvor der er store forsamlinger af mennesker.
Teknologien bruger anonym placeringssporing for at vise, hvor der er trafikproblemer.
"Som vi tidligere har gjort i konfliktsituationer og som reaktion på den udviklende situation i regionen, har vi midlertidigt deaktiveret muligheden for at se live trafikforhold og travlhedsinformation af hensyn til lokalsamfundets sikkerhed," lyder det fra en talsperson fra Google i forbindelse med deaktiveringen.
Sidste år deaktiverede Google live trafikopdateringer i Ukraine, da russiske styrker invaderede landet.
Brugere af Google Maps i regionen vil stadig kunne bruge app'en til navigation og fortsat modtage anslåede ankomsttider baseret på aktuelle forhold, men altså uden detaljer om, hvor eventuelle trafikpropper er placeret.
Også Apple Maps har angiveligt slukket for sine live trafik-funktioner, rapporterer mediet GeekTime. Det er dog ikke bekræftet fra Apple.