Artikel top billede

Bog: Stjernejournalist var fluen på Musks væg i to år

I den kommende biografi om en af verdens mest kendte og kontroversielle iværksættere kommer man med hele vejen fra tæsk i skolegården til raketopsendelser og opkøbet af Twitter.

I mere end to år var forfatter og journalist Walther Isaacson med, når Elon Musk holdt møder, turnerede Teslafabrikker, sendte SpaceX-raketter ud i himmelrummet eller foretog de indledende armbøjninger til opkøbet af et af verdens største sociale medier.

Isaacson interviewede desuden en næsten uendelig række af Musks venner, familiemedlemmer, konkurrenter og medarbejdere, og resultatet er den kommende bog, der helt enkelt hedder ”Elon Musk.”

Den udkommer 12. september og ventes ikke kun med spænding, fordi Musk har medvirket frivilligt, men også fordi forfatteren er den, han er: Nemlig en af de mest respekterede kronikører og iagttagere af IT- og techverdenen, som den fungerer på topniveau.

I bogen kommer man angiveligt med hele vejen fra Musk’s plagede barndom – hvor han både fik læsterlige klø af skolens bøller og led under sin tyranniske fars vilkårlige humørudsving – og op gennem hans liv som iværksætter og playboy.

Der er naturligvis risiko for, at historien bliver lidt for venlig, når nu hovedpersonen har givet forfatteren lov at komme helt tæt på.

På den anden side er Isaacson heller ikke kendt for at være en umådeholden pleaser. Hans roste bog om Steve Jobs, der ligeledes blev til med Apple-stifterens accept og medvirken, var f.eks. heller ikke et ubetinget hædersskrift. Så mon ikke også denne udgivelse bliver både læsværdig og relevant.

Uanset udfaldet er der i hvert fald ingen tvivl om, at ”Elon Musk” er en af de bogtitler, som kommer til at ligge under rigtig mange juletræer i år.

Titel: Elon Musk / Forfatter: Walther Isaacson