Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Fiberselskabet Ewii lander dundrende underskud / Blogplatform lancerer Twitter-konkurrent / EG køber virksomhed bag autisme-app

Fiberselskabet Ewii lander dundrende underskud. Blogplatform lancerer Twitter-konkurrent. EG køber virksomhed bag autisme-app. KMD ansætter ny juridisk direktør, og så er det i dag 23 år siden, at Lars Ulrich og Metallica sagsøgte Napster.

Godmorgen venner

Det er i torsdag den 13. april, og her er dagens morgen-briefing fra Computerworld.

Igen i dag er det Jacob Wittorff, der har fundet den store økse frem og er gået i på hugst i den store nyheds-skov.

Den første nyhed, som vi har fældet til dig hankler om det danske fiberselskab Ewii, der næsten har fordoblet sin omsætning, men alligevel er kommet ud af 2022 med et kæmpemæssigt underskud.

Fiberselskabet Ewii lander dundrende underskud

Massive fiberinvesteringer i udrulning af fiberforbindeler i Trekantsområdet betyder, at det koldingensiske fiberselskab Ewii kommer ud af 2022 med et dundrende underskud på 324 millioner kroner.

Det viser selskabet seneste årsregnskab, der netop er blevet offentligt gjort.

På toplinjen er der dog også massiv fremgang at spore for selskabet, der næsten har fordoblet sin omsætning fra 1,8 milliarder i 2021 til 3,5 milliarder kroner.

“Havde vi ikke investeret i fibernettet, kunne vi præsentere et pænere resultat, men det er Ewiis formål at skabe værdi for Trekantområdet, og derfor er det naturligt også noget, der indgår i vurderingen af resultatet for 2022,” skriver bestyrelsesformand Anders Skovdal i regnskabet.

Den røde bundlinje er i øvrigt en bemærkelsesværdig omvæltning i forhold til året før, hvor selskabet landede et solidt overskud på 402 millioner kroner.

Blogplatform lancerer Twitter-konkurrent

Nyhedsbrev- og blogplatformen Substack har netop lanceret en ny funktion ved navn Notes, der kan ses som en potentiel konkurrent til Twitter.

Substack oplyser i et blogindlæg, at funktionen nu er tilgængelige for alle selskabets skribenter og læsere.

Funktionen har i hvert fald skabt vrede i Twitter i en sådan grad, at Twitters ejer Elon Musk for nylig begyndte at blokere for links blokere for links til Substack. En beslutning som han dog valgte omgøre.

Med Substack notes bliver det ligesom på Twitter muligt for brugere på platformen at offentliggøre korte statusbeskeder med billeder, gif-animationer og links, og Substack har samtidig den fordel, at platformen allerede har mange store navne brugere.

EG køber virksomhed bag autisme-app

It-virksomheden EG har købt virksomheden, som står bag appen ShowMyDay, der henvender sig til folk med autisme eller lignende lidelser.

Det oplyser EG i en meddelelse til Computerworld.

Appen kommer til at indgå i det socialfaglige it-system EG Sensum One, mens virksomheden bliver en del af EG’s Digital Welfares tilbud til kommuner og regioner.

"Det er en stor tilfredsstillelse og tryghed, at EG ser potentialet i ShowMyDay. Sammen kan vi få løsningen ud til endnu flere kommuner og regioner. Desuden har det betydet meget, at EG er en stor virksomhed med mange muskler, der lige som jeg brænder for det specialiserede socialområde", siger topchef for Betina Carstens, ShowMyDay ifølge pressemeddelelsen.

KMD ansætter ny juridisk direktør

Camilla Sommer er blevet udnævnt som ny juridisk direktør hos KMD, hvor hun afløser Anne Lykke Mau, som chef for selskabets juridiske afdeling.

Det oplyser KMD i en meddelelse til Computerworld

Udover at stå i spidsen for den juridiske afdeling får Camilla Sommer, der er rekrutteret internt og har været ansat i KMD i fem år, også ansvaret for det som KMD kalder “employee operations.”

Camilla Sommer kommer med en lang række relevante kompetencer, og derfor er jeg sikker på, at hun i sin nye rolle bliver en stor gevinst for KMD og hele vores organisation,” siger Jannich Lund, finansdirektør i KMD.

KMD oplyser desuden, at Anne Lykke Mau selv har valgt at stoppe efter 13,5 år i virksomheden.

I dag er det 23 år siden, at Metallica sagsøgte Napster

TI slutningen af 90’erne gik den ulovlige musikdelingstjeneste Napster sin sejrsgang over hele verden.

Men den 13. april 2000 var danske Lars Ulrich med til at hælde en betydelig om gang malurt i bægeret for tjenesten, da hans heavymetal-band Metallica sagsøgte Napster.

Sagsanlægget fra Metallica var blot en af flere store juridiske salgsmål, som betød at Napster sidenhen måtte lukke og erklære sig konkurs