Det behøver ikke at kræve indviklede løsninger at tage imod kort i ens butik. Uanset om det gælder små hobby-forretninger eller mellemstore foretagender.
Nye betalingsplatforme dukker stadigt op.
En af disse er SumUp, som lover at levere kontaktløs betalingsterminaler, som både kan tilbyde kortlæser bonprinter eller bare en kontaktløs terminal til kortbetalinger.
Dagens test-emne er SumUp 3G+ betalingskittet til en investering på 999 kroner, eksklusive moms.
Nu skal vi undersøge, hvor hurtigt vi kan få biksen sat op.
Fiks sag
Enheden er enkel og minimalistisk at se på, og virker tilstrækkeligt professionel til, at de vil indgå i både kontorer, cafémiljøer eller loppemarkedet.
Den hvide plast, som den er støbt i, risikerer dog at blive nusset over tid. Der er nok en grund til, at terminaler typisk er i gråsorte toner. Til gengæld virker de relativt solide
Enheden er todelt, hvilket gør, at printerbasen bliver på sin plads og altid lader op, mens kortlæseren kan flyttes omkring og kører på sit eget batteri.
SumUp 3G Printer er dog flagskibet blandt en portefølje af mindre og mere prisvenlige enheder, herunder Air’en til 199 kroner, der skal kobles op igennem din mobil eller SumUp Solo, der kan køre selvstændigt, hvis den ellers har en wifi-forbindelse at arbejde.
Fordelen ved SumUp 3G Printer er, at den har sin indbyggede 3G-forbindelse til mobilnetværket, så den kan arbejde selvstændigt.
Enkel opsætning
Brugervenligheden har tydeligvis været i højsædet under tilblivelsen af SumUp, hvilket afspejler sig i bruger-manualen, som består af blot en enkel side.
Her er blot fire steps at følge:
1) Opret en konto.
2) Tænd enheden.
3) Tilslut til wifi.
4) Log ind.
Her er det mest omfattende trin at oprette ens brugerkonto.
Her skal du opgive din virksomhedsprofil adresse og eventuelt andre nyttige oplysninger såsom CVR- og moms-nummer samt hjemmeside og kontaktoplysninger.
Efterfølgende skal du indtaste dine personlige oplysninger og virksomhedens kontooplysninger. Derefter kan du logge ind og derfra hente app’en.
Holder du tungen lige i munden, kan du være kørende på 10 minutter, hjulpet godt på vej af, at touchskærmen er let at betjene.
I brug
Den lille terminal er let at tage op og have med og skærmen er let at læse under de fleste forhold.
Selve afregningen tager ikke meget mere end nogle få sekunder. Det er set hurtigere, men opleves ikke som for lang tid.
Selve printeren printer hurtigt, uden at larme for meget. En snedig detalje er, at man kan vælge at sende kvittering som mail eller sms i stedet.
Fra kundens synspunkt fungerer løsningen ligesom alle de andre professionelle løsninger derude – men med den undtagelse, at Dankort ikke understøttes.
Priser og fakturaer
SumUp opkræver hverken abonnement eller gebyrer.
Den eneste omkostning ligger i transaktionerne, som takseres med 1,49 procent, hvilket er der, hvor SumUp kan blive dyrt i takt med at omsætningen vokser.
Prisen per transaktion er dog lavere end den umiddelbare nærmeste konkurrent i terminalerne fra Zettle.
Vil du sælge igennem din netbutik eller udskrive fakturaer er transaktionsgebyrer på hele 2,75 procent, som igen kan blive til en hel del, hvis din omsætning skulle vokse.
Eneste billigere mulighed er igennem Mobilepays Erhvers løsning, hvor de enkelte transaktioner kommer ned mellem 75 og 30 øre stykket.
Denne kræver dog oprettelse på 999 kroner og et abonnement til 49 kroner, som kan udhule den fordel, hvis der ikke tikker hundrede- eller tusindvis af betalinger igennem kassen. Og så skal du undvære kortbetalingsløsningen.
SumUps web-portal byder dertil på fine muligheder for den lille erhvervsdrivende, såsom at tække rapporter ud fra SumUp-enhederne, eksempelvis omsætnings- og salgsrapporter eller indblik i enkelte betalinger.
Her kan du også hurtigt gå ind og lave en refundering eller en ny kvittering, hvis behovet skulle være der.
Enkelhedens pris
Formålet med øvelsen, var at prøve, at hitte ud af, hvor hurtigt man som lægmand kunne få en betalingsløsning op at køre til en eventuel butik.
Der er svaret, at det faktisk kan gøres overraskende hurtigt med løsningen fra SumUp.
Gebyrer er holdt i et leje, hvor man ikke føler, man bløder store dele af ens overskud til gebyrer, mens man kan tilbyde ens kunder en professionel købsoplevelse.
Butikken er altså open for business.