Mornings. Og velkommen til en onsdag i januar 2023 og endnu en omgang korte men vigtige it-nyheder indsamlet og kurateret af Computerworld. Ved luppen: Niels Veileborg
Werner Valeur er tilbage: Satser på succes med Pleo-lignende service
Den farverige iværksætter Werner Valeur er tilbage med en ny satsning, som også gerne må ende med en million-exit.
Wolfpack er navnet på det nye selskab. Selv om navnet på selskabet er til den aggressive side - wolf pack betyder ulvekobbel - så er selskabets serviceydelser ganske fredelige.
Måske hentyder navnet til, at Wolfpack tilsyneladende vil gå i kødet på den danske kæmpesucces Pleo. Wolfpack vil nemlig ifølge Finans lancere en app, som vil gøre det nemmere for virksomheder og ansatte at håndtere udlæg.
Appen skal strømline processen med at godkende bilag fra ansatte, som har lagt ud for udgifter på vegne af arbejdsgiveren.
Werner Valeur gik tidligere under navnet Toke Kruse.
Danskudviklet transskriberingsværktøj udskilles fra Zetland
Det danske medie Zetland har fået udviklet et ganske velfungerende værktøj til transkribering af optaget tale - interviews eksempelvis.
Hidtil har det været gratis at bruge, men nu udskilles softwaren i eget selskab kaldet Good Tape ApS, skriver MediaWatch.
Det sket dels for at sikre datasikkerheden, dels for at kunne tilbyde en betalingsmodel.
Microsoft kom stærkt ud af andet kvartal
Microsofts andet kvartalsregnskab viser gode takter med en vækst på 31 procent i cloud-forretningens omsætning.
Ifølge Reuters har Microsoft taget markedsandele fra Amazon Web Services og sidder nu på cirka 30 procent af markedet.
Til gengæld faldt omsætningen 19 procent i kvartalet inden for personal computing, som blandt andet omfatter Windows, pc’er og andre enheder.
Nu kan du komme på nettet på Antarktis
Det Elon Musk-ejede Spacex-selskab Starlink tilbyder nu internetopkobling til en forskningsstation og en lejr for forskere på Antarktis. Det skriver Gizmodo.
Dermed har Starlink nået en vigtig milepæl.
WiFi kan bruges til at ‘se’ mennesker gennem vægge
Forskere fra det amerikanske Carnegie Mellon University har fundet en billig måde at detektere mennesker gennem vægge, skriver Zdnet.
Forskerne bruger to WiFi-routere til at skabe et 3D-billede af et menneskes form og positur.
Det sker ved hjælp et neuralt netværk, som mapper WiFi-signalers fase og amplitude til såkaldte UV-koordinater, som bruges til at skabe 3D-billedet.
Det neurale netværk kaldes DensePose og er udviklet af forskere ved Imperial College London, Facebook AI, og University College London.