På grund af den skærpede sikkerhedspolitiske situation i Nordatlanten og Arktis leder Forsvarets Efterretningstjenste lige nu efter eksperter på cybersikkerhedsomårdet, der skal være med til at rådgive myndigheder og virksomheder i Grønland og på Færøerne.
"CFCS søger medarbejdere til styrkelse af rådgivningsindsatsen indenfor cybersikkerhed rettet mod Grønland og Færøerne. Stillingerne er placeret i CFCS’ enhed for Kritisk Infrastruktur og Beredskab," lyder det i et jobopslag.
Blandt opgaverne, som hører under rollen sopm cybersikkerhedsrådgiver nævnes:
- Målrettet rådgivning om cybersikkerhed til myndigheder og virksomheder i Grønland og på Færøerne, på tværs af samfundsvigtige sektorer.
- Rådgivning vedrørende implementering af internationale standarder og nationale sikkerhedsanbefalinger vedrørende cyber- og informationssikkerhed, i samarbejde med relevante myndigheder.
- Rådgivning vedrørende kortlægning og beskyttelse af kritisk infrastruktur i Rigsfællesskabet, i samarbejde med relevante myndigheder.
- Koordination i FE / CFCS og med relevante myndigheder i Danmark og Grønland og på Færøerne
Desuden skal man være forberdt på "rejseaktivitet" og "mulighed for udstationering i kortere perioder".
Listen af kravene til den rigtige kandidats baggrund er dog lang:
- Du har en relevant uddannelse inden for eksempelvis det samfundsvidenskabelige område, en teknisk uddannelse eller uddannelse/dokumenteret erhvervserfaring inden for cybersikkerhedsområdet.
- Du har en bred interesse i it-sikkerhedsmæssige problemstillinger, og viden om cybersikkerhed generelt.
- Du tager initiativ og er selvstændig i opgaveløsningen, samt motiveret for at levere rådgivning af høj kvalitet, med udgangspunkt i CFCS’ solide faglighed indenfor cybersikkerhed.
- Du skal have lyst til at udvikle samarbejdsrelationer og indgå i konstruktive partnerskaber med vores kunder og andre eksterne interessenter.
- Vi forventer, at du kan levere specifik rådgivning, med afsæt i kundens behov og modenhedsniveau, samt indenfor grundlæggende it-sikkerhedsmæssige principper og det konkrete trusselsbillede.
- Din motivation for at formidle komplekse sikkerhedsmæssige problemstillinger i både en specifik og en bredere kontekst er central. Vi forventer, at du er en god formidler, både skriftligt og mundtligt.
Det er en fordel hvis du:
- Har erfaring med risikostyring og kendskab til ISO/27001 eller lignende internationale standarder.
- Har erfaring med rådgivning inden for cybersikkerhed.
- Har erfaring med målrettet kommunikation.
- Har en god strategisk og politisk forståelse for det nordatlantiske område, samt erfaring med efterretningsvirksomhed.
- Erfaring med eller forståelse for beskyttelse af kritisk infrastruktur samt kendskab til tværsektorielt beredskab og national krisestyring.
Ansøgningsfristen er 31. januar 2023, og samtaler vil blive afholdt 9. februar. Den endelige tiltrædelse vil være 1. maj.
Du kan læse hele stillingsopslaget og hvordan man søger her.