Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny software giver elbilsejere klarhed om rækkevidde og ladetid

Med en ny software fra Klimabiler.dk vil elbilskøbere og -ejere have nemmere ved at gennemskue ladetiden og bilens reelle rækkevidde, når den eksempelvis kører i bidende kulde eller i tæt trafik. Løsningen har fået navnet KlimaAPI.io, og bilforhandlerne er begejstrede.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange elbilsbrugere har prøvet det; den rækkevidde, som man er blevet oplyst af fabrikanten eller forhandleren, stemmer ikke helt overens med den, de oplever på vejen.

Det skal den nye softwareløsning KlimaAPI.io, der er udviklet af elbilsportalen Klimabiler.dk, nu ændre på.

Softwaren tager nemlig - i modsætning til fabrikanternes tal - højde for faktorer som hastighed, trafik og temperatur. På den måde kan en elbilsforhandler med adgang til softwaren give forbrugeren et langt mere retvisende indtryk af bilens reelle rækkevidde.

Samtidig viser Klimaapi også, hvor lang ladetid de forskellige el- og hybridbilsmodeller har med forskellige typer ladebokse.

”Den reelle rækkevidde og ladetiden er en af forbrugerens helt store bekymringer, når de står overfor at skulle købe en elbil. Derfor er vi utroligt glade for at søsætte KlimaAPI.io,” siger Rasmus Stabell, adm. direktør og medstifter af Klimabiler.dk og fortsætter:

”Hele vores koncept bygger på at skabe gennemsigtighed og overskuelighed for elbilskøberen, og det ligger KlimaAPI perfekt i tråd med. Deres elbiler kører jo ikke konstant 110 km/t på en åben motorvej i 15 graders varme – de skal bruges i virkeligheden, og det skal købsoplevelsen selvfølgelig også afspejle. Indtil videre ser det heldigvis ud til, at forhandlerne er enige.”

Populær hos bilhandlerne

Selvom softwaren kun er få måneder gammel, har den allerede vist sig populær hos landets forhandlere af elbiler.

Det gælder blandt andet Frederik Bøttcher, der er partner og salgschef hos Green Garage.

”Før kunne vi kun tilbyde ét tal, der skulle dække over rækkevidden, og siger ikke så meget. Nu kan vi sige den reelle rækkevidde, og det giver en ny dimension til vores hjemmeside,” siger Frederik Bøttcher.

Han bakkes op af Jack Agerskov, adm. direktør og indehaver af Langsø Biler, som fortæller, at hans kunder er begejstrede for det nye indblik, som KlimaAPI.io giver dem.

”Det giver bare rigtig god mening i de her tider, hvor energikrisen og inflationen presser. Folk går op i at se nogle fornuftige data og sammenligninger, så de kan spare penge, og det får de med den her software,” siger Jack Agerskov.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere