Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lenovo vil bekæmpe sexisme i gaming med Girls Legion

Nedladende jokes og udelukkelse fra fællesskabet er hverdagskost for mange kvindelige gamere, som ofte føler sig ensomme på nettet. Det vil platformen Girls’ Legion gøre op med ved at tilbyde kvindelige gamere i alle aldre et ’safe space’, hvor de kan spille med og støtte hinanden.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det skal være slut med sexistiske kommentarer og digitale krænkelser i gaming-miljøet. Sådan lyder ambitionen fra Lenovo, der med initiativet Girls’ Legion vil komme sexisme og diskrimination på nettet til livs.

Girls Legion er en dansk platform, hvor kvindelige gamere på tværs af alder, sociale baggrunde, lokationer, spil og rang kan mødes virtuelt for at spille med og mod hinanden samt dele deres oplevelser og erfaringer fra gamermiljøet.

Et "safe space"

Platformen står som et ’safe space’ i en tid, hvor sexisme er højt på dagsordenen i den offentlige debat – både i og uden for gamer-miljøet. Mens flere brancher og miljøer først er ved at få øjnene op for problematikken, har det i gamermiljøet længe været et anerkendt problem, at kvindelige gamere risikerer at blive udsat for diskrimination og chikane, når de spiller på nettet.

Så sent som i juni i år stod flere af de største kvindelige gamere i USA frem og delte deres oplevelser med seksuelle krænkelser fra mandlige med- og modspillere, og i denne uge har 16 ansatte i streamingvirksomheden Twitch anklaget ledelsen for at se gennem fingre med grov chikane på platformen.

Og netop den tendens vil Lenovo gerne være med til at vende gennem Girls’ Legion.

”Der er rigtig mange piger derude, som føler sig ensomme på nettet. Girls Legion er et sted, hvor piger og kvinder i alle aldre kan tale højt om deres oplevelser og dyrke deres interesse i et trygt fællesskab. Gaming foregår ofte på drengenes præmisser, og det vil vi gerne tilbyde et alternativ til,” fortæller 28-årige Christine Jensen, som er ambassadør for Girls Legion.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektkonsulent til nyopstartet it-projekt

HusCompagniet A/S

Application Manager

Netcompany A/S

Network Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til Java-baserede microservices
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere