Den amerikanske milliardkoncern Cendant ? der står bag hotelkæderne Days Inn, Ramada og Travellodge samt biludlejningskæderne Avis og Budget ? skruer kraftigt ned for ambitionsniveauet i selskabets danske softwareselskab Travelwire.
Ifølge Computerworlds oplysninger er over en tredjedel af den 40 mand store medarbejderstab på kontoret i København blevet fyret, men det tal vil Niklas Andréen, regional direktør for Cendants aktiviteter i Norden, Baltikum og Polen, ikke bekræfte.
? Det er korrekt, at en række medarbejdere har forladt os, men da vi har samlet alle medarbejdere i en fælles nordisk organisation, er det svært at sætte præcise tal på, siger han.
Gennembrud udeblev
Travelwire har været en del af Cendant-koncernen de seneste tre år, og de to selskaber har forfulgt en verdensomspændende distributionsstrategi for det danske softwareselskabs to primære produkter: Travelwire Midoffice og Travelwire Point of Sale, der begge bruges af rejsebureauer.
Det internationale gennembrud er dog aldrig kommet, og nu har amerikanerne mistet tålmodigheden og skrinlagt planerne.
I stedet for international ekspansion samler Cendant sine nordiske aktiviteter i et selskab, Cendant Travel Distribution Services Nordics, hvor svenske Niklas Andréen får ansvaret for at integrere Travelwire med Cendant-selskaberne bag reservationssystemerne Galileo og Thor.
? Vi fokuserer fremover udelukkende på det nordiske marked, hvor vi står stærkt. Travelwire har rigtig gode produkter, men den internationale satsning viste sig at være for ambitiøs, siger Niklas Andréen.
Den beslutning har fået Travelwires administrerende direktør i Danmark Lars Bratshaug til at forlade Cendant-koncernen.
? Jeg har hele tiden været varm fortaler for vores internationale satsning, så jeg valgte at sige stop, da der blev skruet ned for ambitionsniveauet, siger han til Computerworld.
Udvikling flyttet til Indien
Lars Bratshaug oplyser, at en stor del af de medarbejdere, som har forladt Travelwire, var softwareudviklere, da Cendant-koncernen besluttede at flytte en stor del af Travelwires udviklingsafdeling til Indien.
? Det er korrekt, men vi har beholdt medarbejdere med kernekompetencer, så vi fortsat kan udvikle Travelwire-produkterne herhjemme. Det er den mere trivielle programmering, der bliver sendt til Indien, siger Niklas Andréen.
Hos Travelwires danske konkurrent, Procon Solutions, der også lever af at udvikle og sælge software til rejsebranchen, har administrerende direktør Henrik Lykke Hansen allerede fået de første henvendelser fra Travelwire-kunder.
? Det her kan jo få stor betydning for vores forretning herhjemme, og kundehenvendelserne viser, hvor vigtigt det er at være stærkt repræsenteret lokalt, siger han.
Denne artikel stammer fra torsdagens trykte udgave af Computerworld