Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Færre linjer kode – men højere kvalitet under coronaen

Der blev skrevet væsentligt færre linjer kode under coronaen. Til gengæld var kvaliteten generelt højere under coronapandemien – bortset fra til sidst, hvor kvaliteten dalede markant. Det viser nye tal fra Software Improvement Group.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Under coronaen har der været et fald på 37% i antallet af linjer kode, som udviklere i gennemsnit har kodet om måneden. Det viser Software Improvement Groups (SIG) Benchmark Report fra 2021.

Generelt højere kodekvalitet, dog med fald til sidst

I starten af coronapandemien så man en stigning i kodekvaliteten, da udviklerne fik mere tid til at kode løs uden afbrydelser. Dog så man i sidste del af pandemien, at kodekvaliteten faldt markant.

 

Den globale kodekvalitet, marts 2020 – marts 2021, Kilde: SIG Benchmark Report 2021 Den globale kodekvalitet, marts 2020 – marts 2021, Kilde: SIG Benchmark Report 2021

”Udviklerne var i starten af pandemien glade for at kunne arbejde hjemme, da det gav færre afbrydelser og forstyrrelser, hvilket øgede kvaliteten af deres arbejde. Undersøgelsen viser dog også, at de har haft svært ved at bevare koncentrationen gennem hele pandemien og samtidig har savnet sparringen med deres kollegaer. Og det er derfor vi ser er fald i kodekvaliteten til sidst under coronaen,” siger Troels Johansen.

Kollegaer har stor betydning

Dermed udfordrer rapporten også myten om udvikleren, der helst vil sidde for sig selv i kælderen og bare kode. For det har stor betydning for de fleste udviklere, at de har adgang til kollegaer og et fagligt netværk, for at sikre motivationen og kvaliteten af deres arbejde.

”Det er et interessant indspark i en tid, hvor mange virksomheder, der også har udviklere ansat, er ved at definere fremtidens (digitale) arbejdsplads i en post-corona-virkelighed. Uanset om det handler om virksomhedens egne medarbejdere eller freelancere, så er det vigtigt, at man som virksomhed gør en indsats for, at man kan mødes og sparre med kollegaer, så man både har et fagligt og socialt netværk omkring sig. Ellers falder både kvaliteten og produktiviteten lynhurtigt,” fortæller Troels Johansen.

Om SIG benchmark rapport

Rapporten er baseret på virksomhedens analyse af næsten 50 mia. kodelinjer fra over 280 teknologier, der er hentet fra over 6.000 applikationsanalyser fra hele verden på tværs af sektorer og brancher.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere