Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Huawei træder ind i ledelsen af global open source-organisation

Når virksomheder arbejder med open source, får alle en chance for at være med, og dermed styrkes konkurrencen. Sådan lyder Huaweis argument for at træde ind i bestyrelsen for OpenChain Project.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Oprindelig var software noget, der blev beskyttet med næb og klør. Virksomheder ønskede ikke at andre kunne se, hvad de arbejdede med, men det betød også, at softwaren blev dyr og besværlig.

Med tilkomsten af Linux for tre årtier siden skete der noget nyt. Det var det reelle startskud til open source-bølgen og virksomheders brug af softwarekode, som alle kunne se med i og ikke mindst ændre. Men der manglede en vigtig ting: standarder.

I bestyrelse med Google

Det satte gang i OpenChain Project, som i dag er en verdensomspændende standardorganisation, der er med til at sætte rammerne for udviklingen af open source-teknologi. Det har vist sig som en gevinst med en organisation, der sikrer, at der er standarder også inden for den åbne software.

”Open Source skal have en standard, man kan forholde sig til,” fortæller Xukun Ji, som er vice president public affairs, Communication & Sustainable Development hos Huawei Technologies Denmark.

Huawei har i mange år arbejdet med åben kildekode, forklarer hun, og det er også en af årsagerne til at selskabet nu er trådt ind i bestyrelsen af OpenChain Project – hvor man sidder sammen med virksomheder som Google, Qualcomm og Siemens.

Huaweis indtræden i bestyrelsen sker, samtidig med at selskabet mærker konsekvenserne af et amerikanske handelsforbud, som blandt andet forhindrer Huawei i at få adgang til den nyeste version af mobilsystemet Androids kernefunktioner.

For Xukun Ji er det en naturlighed, at Huawei trådte ind i OpenChain Project. Til AOD PRO forklarer hun, at selskabet altid har støttet teknologistandarder, også når det gælder open source.

Giver bedre konkurrence

”Vi tror på, at værdien af open source-teknologi øges, jo lettere det bliver at bruge den. Det er noget, vi støtter gennem forskellige aktiviteter. Eksempelvis har vi i 2018 lavet en open source-protokol, der gør det nemmere at bruge forskellige protokoller til forskellige apps. Vi opfordrer også løbende parter i open source-standardisering til at udvikle på certificeringer, således at man kan få løst opkoblingsproblemer mellem aktører i netværksbranchen. På den måde bidrager vi skridt for skridt til at åbne op for open source,” forklarer Xukun Ji.

Hun er da heller ikke i tvivl om, at danske virksomheder ser open source som en mulighed, og at de er aktive i miljøet.

”Ud over mere konkurrence, så sikrer open source at alle kan få adgang til teknologiske løsninger, de ellers ikke ville have adgang til,” pointerer Xukun Ji.

Open source betyder endvidere, at det ikke kun er enkelte aktører, som sidder på viden og informationer. Med open source bliver vidensdeling en naturlig del af processen, mener Huaweis talsmand.

”Vi har den opfattelse, at alt skal være forbundet og intelligent, og her er open source en vigtig del. Vi er meget positive overfor open source og ser gerne, at det bliver endnu mere udbredt og brugt, ikke mindst inden for AI og cloud-teknologi,” siger Xukun Ji til AOD PRO.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere