Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Bærbare computere [STORTEST]: Tag det kreative kontor med dig

Vi aner ikke om morgendagens arbejde vil foregå på kontoret eller derhjemme. Det gælder derfor om at have det rette værktøj ved hånden i enhver situation. Vi tester seks bærbare, som klarer arbejdet uanset, hvor du er.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste er nok blevet bevidste om hjemmecomputerens fortræffeligheder eller mangel på samme den seneste tid.

Er tastaturet sløjt, ydelsen træg eller lagerpladsen trang, så mærker man det bare meget tydeligere, når man har siddet derhjemme en hel arbejdsdag og tæsket sig igennem bunken af arbejdsopgaver.

Kompakt eller kraftfuld?

Mere end nogensinde er det således vigtigt med en god bærbar.

Men der er ikke én, som vil være den rette for alle. Balancen mellem mobilitet og ydelse bør være afgørende i dit valg. Skal du arbejde med tunge grafiske opgaver, glider det bare nemmere på en stor skærm med et solidt grafikkort til at bakke op.

Testredaktøren mener

”Thunderbolt er efterhånden blevet standard, og det betyder at man får flere typer forbindelser uden så mange fysiske porte i computeren. Den USB-C-formede port understøtter nemlig både DisplayPort, opladning, dataoverførsel og flere andre standarder. Den kan dog kræve, at du tilkøber kabler og adaptere.”

”Fingeraftrykslæser er blevet standard. Det er dog forskelligt hvordan producenterne implementerer den. I vores øjne er den optimale løsning at integrere den i powerknappen, for dermed skal du faktisk ikke gøre andet end at tænde computeren, så er du logget ind.”

Rasmus Elm Rasmussen

Skal arbejdet til gengæld foregå i et trangt tog eller på en café, så nytter det bare ikke med en stor og tung klods, som er umulig at klemme ind.

Heldigvis er kompromisserne ved at gå ned i en let og tynd model langt fra så store, som de tidligere har været. Og så kommer de smarte letvægtsbærbare altså ofte med innovative og produktivitetsfremmende egenskaber, der i lige så høj grad som et stærkt grafikkort kan være med til at fremme effektiviteten, når du arbejder på farten eller på hjemmekontoret.

Vi ser her på seks stærke modeller der dækker spektret bredt.