Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Brexit bremser den digitale transformation

De fremtidige konsekvenser ved Brexit har haft stor betydning for det danske erhvervslivs digitale transformation. Det viser en ny rapport, der tager temperaturen på de europæiske landes digitalisering.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Brexit påvirker det danske erhvervslivs digitale transformation
De fremtidige konsekvenser ved Brexit har haft stor betydning for det danske erhvervslivs digitale transformation. Det viser en ny rapport, der tager temperaturen på de europæiske landes digitalisering.

Selvom forhandlingerne om Storbritanniens exit fra EU er havnet i dødvande, har det danske erhvervsliv konkluderet, at konsekvenserne vil være store, og det har haft en effekt på deres digitale indsats. Interoute, som råder over en global cloudservice platform og ejer og forvalter et af Europas største netværk, har gået det europæiske erhvervslivs digitale transformation efter i sømmene i en ny rapport.

Ifølge rapporten, The challenges facing European IT decision-makers engaged in digital business transformation, svarer 49 pct. af det danske erhvervsliv, at de fremtidige konsekvenser af Brexit har gjort dem nervøse for at binde sig til lange it-projekter, mens 57 pct. enten har nedlagt et digitaliseringsprojekt eller sat hele omstillingen på pause, før de endelige konsekvenser ved Brexit er kendte.

”Det danske erhvervsliv vil gerne digitalisere sin kerneforretning, men Brexit er stadig et ubeskrevet blad, og det får mange virksomheder til at holde igen. I hele det europæiske erhvervsliv var det danske faktisk det, der var mest påpasseligt med den digitale indsats,” siger Jesper Aagaard, der er nordisk chef hos Interoute.

Rapporten viser også, at Brexit har gjort cloud-løsninger mere populære blandt erhvervslivet. 46 pct. af det danske erhvervsliv vil på grund af Brexit flytte deres løsninger i skyen for at forstærke deres legacy-applikationer, og det er der ifølge Jesper Aagaard en god grund til.

”Digital transformation handler om at skabe en organisation, der er fleksibel nok til at kunne reagere på markeds- og geopolitiske forandringer. Og det kræver en ICT infrastruktur, der foranlediger forandring. I stedet for at fastlænke en virksomhed til en specifik infrastruktur skal virksomhedens platform og leverandør gøre det muligt at ændre løsning i takt med, at markedet ændrer sig,” siger Jesper Aagaard, der uddyber, at det især er den finansielle sektor, der søger mod cloud.

På trods af Brexits konsekvens for erhvervslivets digitale indsats mener 70 pct. af de adspurgte danske virksomheder, at Brexit giver en ny forretningsmæssig mulighed for deres virksomhed. Hos nabolandet Sverige er denne kun på 49 pct.

Svært at nå i mål

Selvom en række digitale indsatser er lagt i graven, arbejder en stor del af erhvervslivet fortsat aktivt for at sætte strøm til deres kerneforretning (43 pct.), men mange forhindres på grund af mangel på talent og budget. De adspurgte blev bedt om at rangliste udfordringerne, og 63 pct. af erhvervslivet ser de små budgetter som den største udfordring, mens 57 pct. mener, at manglen på kompetencer og medarbejdere er den største hæmsko.


”Erhvervslivet taler meget om digitalisering, og vi ser, at direktionsgangen også nu er begyndt at tage ansvar for at få det øverst på dagsordenen, men det er et kæmpe problem, at de udfordres af manglen på dygtige medarbejdere. Det bremser den digitale omstilling og i sidste ende virksomhedens vækst. Der skal mere fokus på uddannelse, hvis det danske erhvervsliv skal i mål med deres digitale strategi,” slutter Jesper Aagaard.

Den 25. maj 2018 træder EU’s nye Persondataforordning (GDPR) i kraft, og der vanker store bøder til de virksomheder, der ikke har styr på deres data, men ifølge rapporten har det ikke været erhvervslivets primære fokus. Her har kun 37 pct. valgt en cloud-infrastruktur for at sikre, at man overholder GDPR.

Resultaterne fra denne undersøgelser stammer fra rapporten, The challenges facing European IT decision-makers engaged in digital business transformation, der undersøger de faktorer, der påvirker den digitale omstilling, og hvordan it-professionelle forbereder sig på forandringen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere