Ravenholm: Nu går det fremad igen

De seneste års nedadgående trendkurver for softwaredistributøren Ravenholm er fladet ud og har igen taget retning opad. Direktør og ejer, Søren Rasmussen, ser med optimisme på et marked, der igen rører på sig efter et par hårde år med nedskæringer og svigtende salg.

Den danske softwaredistributør Ravenholm Holding er så småt ved at komme til hægterne efter et par år, der har gnavet godt og grundigt i selskabets internationale forretning.

Kurverne for omsætning og indtjening har nærmet sig gulvhøjde, og medarbejderstaben er løbende skåret til.

Det seneste år udviser dog andre takter. Kurverne er fladet ud, og ejer og administrerende direktør, Søren Rasmussen, begynder igen at kunne ane opadgående tendenser.

- Specielt i andet halvår af 2004 er markedet vendt. Investeringslysten og erhvervsklimaet er for opadgående, og det påvirker salget af software positivt, siger Søren Rasmussen.

Inden for det seneste år har Ravenholm ikke længere skåret i medarbejderantallet.

Der er nu 135 medarbejdere samlet i koncernens selskaber i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Schweiz og USA, hvilket er en forøgelse på otte medarbejdere siden seneste regnskab blev afsluttet 30. september 2004.

Hårdest ramt vender hurtigst

Omsætningen er på koncernniveau steget fra 463 til 478 millioner kroner. En del af stigningerne kan dog tilskrives opkøb af softwaredistributøren Software4bananas i Schweiz.

- Væksten er ret begrænset, men det går den rigtige vej, konkluderer Søren Rasmussen.

Mens Ravenholm har været hårdt ramt i Norge, lidt mindre hårdt i Sverige og mindre i Danmark, så er det de hårdest ramte markeder, der nu også viser de kraftigste stigninger.

Søren Rasmussen havde gerne set, at der var kommet mere gang i hjulene lidt hurtigere.

Ravenholm Holding A/SÅrsregnskab
Millioner kroner2003/20042003/2002
Omsætning478,1462,7
Resultat af primær drift (EBIT)10,89,3
Resultat før skat 6,04,6
Resultat5,64,2
Egenkapital17,211,7
Antal ansatte127150
Men fremgangen er til at få øje på, og i 2005 forventer direktøren, at Ravenholm igen runder den halve milliard i omsætning.

- Der er i øjeblikket positive takter i teknologiselskaber. Lige så snart der bliver investeret i ny teknologi, smitter det af på salget af software, siger Søren Rasmussen.

Han håber desuden på mange opdateringer til nyere Windows-versioner på både servere og pc'ere i indeværende år.

Lurer på Tyskland

De store produkter, der fylder i Ravenholms omsætning, er blandt andet software fra Microsoft og Adobe samt mere specialiserede produkter som sikkerhedspakker fra Symantec.

Men der er meget andet at tage af. Ravenholm fører mere end 8.000 forskellige titler på software.

Søren Rasmussen ser gerne, at Ravenholm også får en fod inden for døren i Tyskland i nær fremtid. Men ifølge direktøren er der ingen konkrete planer i øjeblikket.

Omsætningen i den danske forretning går i regnskabet, der er afsluttet 30. september 2004, tilbage fra 26,6 millioner kroner til 24,1 millioner kroner.

Resultatet på koncernniveau går frem fra 4,6 millioner kroner til 6,0 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere