Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
”Internet of Things”, som har været på alles læber de seneste år, forbinder lys, termostater og andre funktioner i hjemmet, så de arbejder sammen, men det kræver en fejlfri integration mellem de forskellige enheder i hjemmet. En integration, Philips Hue systemet er verdenskendt for, og som nu også omfatter produkter fra andre producenter.
"Vi er meget glade for at lancere de nye samarbejder", siger Sridhar Kumaraswamy, Business Leader Connected Home Systems hos Philips Lighting.
"Vi arbejder i forvejen sammen med Apple og Nest, og alle vores Friends of Hue-samarbejder styrker mulighederne for belysning i hjemmet. Ved at integrere vores belysning med nye ideer fra vores samarbejdspartnere, kan vi tage belysning i hjemmet til helt nye højder både nu og i fremtiden", uddyber Sridhar Kumaraswamy.
Lyset tilpasser sig rutiner og uvante situationer
Gennem integrationen med Bosch og Nest kan lyset eksempelvis blinke gult, hvis røgalarmen går, og derefter blive rødt, så man kan navigere i et tilrøget rum. Det kan også tænde, når man ikke er hjemme for at undgå indbrud, eller lyset kan dæmpes og give en afslappende atmosfære, mens temperaturen i rummet reguleres.
Hue kan også integreres med Logitechs Harmony-system. Dermed kan man med fjernbetjeningen styre lyset, så det understreger stemningen, når man vil se film eller fjernsyn.
SmartThings fra Samsung integrerer Philips Hue med sin såkaldte home-platform. Det giver Hue mulighed for at respondere på daglige rutiner ved at arbejde sammen med fx sensorer, låse, kameraer, termostater, højttalere og m.m.
Derudover er Hue kompatibelt med Apples stemmestyring, Siri, med Apple Watch og med resten af Apple’s homekit.