Danske Steria halter efter vækstplan

Det franske konsulenthus Steria vokser, en lille smule internationalt og lidt mere i Danmark, men stadig et godt stykke efter koncernens egne mål for vækst. Men det kommer, lover direktøren for danske Steria. Selskabet lurer på muligheder for opkøb i Danmark.

Det franske it-konsulenthus Steria, hvis datterselskab i Danmark bygger på tidligere Bull og Integris, har ambitiøse vækstplaner såvel internationalt som på dansk grund.

Sterias mål er at fordoble forretningen internationalt inden for tre år. De samme mål for vækst gælder også for den danske afdeling, oplyser direktøren for det danske selskab, Stephane Herlicq.

På papiret halter koncernen efter planen. Væksten i omsætning i 2004 er internationalt 1,4 procent og i Danmark omkring de otte procent.

En fordobling på tre år ville kræve gennemsnitlige væksttal på lidt over 25 procent om året.

Men det udelukker ikke, at Steria når målet, mener direktøren i Danmark.

- Opkøb er bestemt en del af vores internationale strategi, og vi kigger hele tiden på muligheder også i Danmark, siger Stephane Herlicq, administrerende direktør for Steria i Danmark.

Ukendt i Danmark

Opkøb er blandt andet sket i Sverige, hvor den svenske søster sidste år købte konsulenthuset Iocore med 55 ansatte.

Og i Tyskland, hvor Steria i januar i år købte konsulenthuset Mummert med over 1.000 ansatte.

- Væksten vil ikke være fordelt lige over de tre år med vores strategi. Den kommer, når vi finder det rigtige mål for opkøb, siger Stephane Herlicq.

I det nuværende år forventer direktøren en vækst på mellem otte og ti procent ? plus det eller de eventuelle opkøb, der måtte komme.

Ifølge direktøren slås Steria, udover at markedet har været trægt, med ikke at være så kendt i Danmark.

- Vi har gode, store virksomheder som referencer, men vi har ikke fået så mange nye ind de seneste to til tre år, siger Stephane Herlicq.

Tjener penge i Danmark

En indsats på salgssiden skal ændre på den side. Direktøren har især kig på potentialet for at indgå outsourcing-aftaler på it-drift.

Internationalt har Steria omkring 9.000 medarbejdere efter købet af Mummert i januar i år. Omsætningen for 2004 ender på 7,3 milliarder kroner.

I Danmark er der omkring 100 ansatte, og omsætningen for 2004 ender på omkring de 125 millioner kroner og et "positivt resultat".

Steria er børsnoteret i Frankrig og offentliggør de fulde regnskaber i april måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere