Amagerbanken har trukket stikket ud for Parken Sport & Entertainments medinvestor i E-billetter, Investeringsselskabet af 2004.
Selskabet er blevet erklæret konkurs efter at være trukket i Sø- og Handelsretten med krav om betaling af 20 millioner kroner.
Investeringsselskabet vil for nogle bedre være kendt som 4 JBJ Invest. Selskabet fik sit mere anonyme navn i juli måned sidste år.
45 procent til salg
Parken Sport & Entertainment sidder på 55 procent af aktierne i E-billetter og dermed den bestemmende indflydelse i selskabet.
De sidste 45 procent aktier i E-billetter kontrollerer konkursboet efter Investeringsselskabet af 2004.
Den post er nu til salg, oplyser kurator i konkursboet.
- Kommer der en køber forbi med et spændende tilbud i morgen, så ser vi på det, siger advokat Henrik Sjørslev fra advokatfirmaet Nordia.
Advokat Henrik Sjørslev repræsenterer Amagerbanken, der som største kreditor har peget på ham til at få værdierne frem i boet.
Bedre pris ved modning
Advokaten har forhåndskendskab til E-billetter og vurderer, at værdien af E-billetter er "ganske betragtelig".
Men han mener også, at der kan være god grund til at lade selskabet modne i en tid.
- Der er en værdi, der bliver højere og tydeligere i de år som går. Så varer det to, tre eller fem år før køber kommer, så venter vi også den tid, siger Henrik Sjørslev.
E-billetter har ellers haft røde tal på bundlinien siden etableringen i 2001. I november måned blev en noget udhulet egenkapital tilført ekstra tre millioner kroner.
Banken i kontrol
Forhåndskendskabet har Henrik Sjørslev efter i et halvt års tid at have siddet i bestyrelsen for E-billetter på vegne af Amagerbanken.
Banken tog sidste år kontrol over aktierne, der lå som pant, og satte Investeringsselskabet af 2004's repræsentant i bestyrelsen, Joacim Bruus-Jensen, uden for døren.
Bag Investeringsselskabet af 2004 står familien Bruus-Jensen, hvis familiemedlemmer har investeret i et ganske betragteligt antal selskaber inden for blandt andet it og ejendomme.
Computerworld har været i kontakt med Joacim Bruus-Jensen, der personligt har siddet på 20 procent af aktiekapitalen.
Han sad indtil konkursen i bestyrelsen og som administrerende direktør i selskabet, men har ingen kommentarer til konkursen, fastslår han overfor Computerworld Online.
Underskud på stribe
Investeringsselskabet besad også indtil godt en måned før konkursen en 50 procent aktiepost i Kibsgaard, der ligger i Skovlunde.
Kibsgaard havde i en årrække en god forretning blandt andet med at fremstille små skilte med firmalogoer til mobiltelefoner og leverede i 2000 det seneste overskud, som var 33 millioner kroner før skat.
De efterfølgende år har der imidlertid været røde tal på bundlinjen, og medarbejderstyrken er ifølge regnskaberne halveret i perioden 2000 til 2003.
Investeringsselskabet af 2004, tidligere 4 JBJ Invest, har som koncern haft underskud på samlet over 50 millioner kroner i de seneste tre aflagte regnskaber for 2001, 2002 og 2003.