Oprydning giver Dangaard en mavepuster

Sønderjyske Dangaard Telecom, der er en af de største mobildistributører i Europa, må indkassere en mavepuster på oprydning i koncernen. Kerneforretningen med distribution af mobiltelefoner og tilbehør buldrer dog fortsat frem, og nye markeder er i kikkerten.

Dangaard Telecom er i den tunge klasse af mobildistributører på europæisk plan og er godt vant med tocifrede vækstrater i omsætning.

Vækstraterne er der stadig, men i seneste regnskabsår har selskabet mistet noget af pusten med mere beskedne, et-cifrede vækstrater i det store billede.

Mavepusteren kommer fra den del af Dangaard Telecom koncernen, der har stået for reparationer af mobiltelefoner.

Ædt op af tab
- På hele distributionsdelen er vi vokset ganske pænt og har tjent flere penge end nogensinde før. Men det er blevet ædt op af det tab, som vi har i After-Sales Services-divisionen, siger koncerndirektør Michael Køehn fra Dangaard Telecom.

Dangaard Telecom har i regnskabsperioden lukket seks reparationsværksteder og skåret 160 mand væk. Det koster 108 millioner kroner på bundlinjen.

Ifølge direktøren kunne selskabet alternativt have valgt at fordele omkostningerne over flere år, blandt andet afskrivning af goodwill for 41 millioner kroner.

Men selskabet valgte at skære hårdt ind med det samme og tage tabene.

Dangaard Telecom Holding A/S A/S Årsregnskab
Millioner kroner2003/20042002/2003
Omsætning9.7819.242
Resultat af primær drift (EBIT)81,9157,6
Resultat før skat 59,6125,8
Resultat29,886,4
Egenkapital223,3290,1
Antal ansatte1.4211.245

- Vi ville hellere have ryddet op, og det har vi så gjort. I år har vi kørt med plus på bundlinjen i After-Sales Services divisionen, siger Michael Køehn.

Den traditionelle forretning, distributionsdelen, buldrer fortsat derudaf med specielt gode væksttal i Skandinavien og Centraleuropa.

Omsætningen i Dangaard Telecom er nået op på 9,8 milliarder kroner, og det fører til et resultat før skat på 59,6 millioner kroner mod 125,8 millioner kroner året før på den lidt mindre omsætning.

Antallet af medarbejdere er, trods tabet af de 160 arbejdspladser i reparationsdelen, steget fra 1.245 til 1.421 personer.

Vinder markedsandele

Dangaard Telecom er ifølge koncernchefen vokset generelt over hele linjen. Der er åbnet kontorer i Portugal, de Forenede Arabiske Emirater og inden længe åbnes et kontor i Polen.

- Jeg kan ikke komme i tanke om et eneste marked, som vi ikke tager markedsandele i, siger Michael Køehn.

Flere lande er i kikkerten. De nye EU-lande, herunder Ungarn og de baltiske lande, Tyrkiet og Indien i øst og Mellemøsten, hvor Iran og Saudi-Arabien er i fokus.

Dangaard Telecom går dog ikke ind i lande uden en invitation fra enten teleoperatørerne eller mobilleverandørerne. Og allerhelst fra begge parter understreger koncernchef Michael Køehn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere