Norsk CRM-hus fortsætter dansk vækst

Superoffice følger sidste års kanonvækst i omsætning i Danmark på 40 procent op med mere beskedne 11 procent i 2004. Det norske CRM-hus har dog langt fra mistet pusten og har haft god start på 2005 med salg efter ny forretningsmodel.

Superoffice fortsætter med at vokse i Danmark. Det norske CRM-hus har i 2004 haft en vækst i Danmark på 11,3 procent i omsætning fra 20,6 millioner kroner i 2003 til 22,9 millioner kroner i 2004.

Væksten er langt fra sidste års tal på 40 procent, men direktør Michael Ærø er godt tilfreds med året.

- At have tocifret vækst i et marked, som er stenhårdt, og hvor pengene ikke sidder løst i lommerne, det er faktisk meget godt, konstaterer Michael Ærø fra Superoffice i Danmark.

Superoffice har i løbet af året løbende tegnet aftale med en række større kunder, men Michael Ærø fremhæver især en aftale med Bilinfo som et særligt gennembrud.

Selvkørende salgskanal

Aftalen med Bilinfo er en ny type aftale for Superoffice, en såkaldt OEM-aftale.

Bilinfo leverer i forvejen software-løsninger til 2.100 bilforhandlere og har nu også taget Superoffice med produktpaletten i en skræddersyet løsning til autobranchen.

Bilinfo lægger selv navn til CRM-systemet, der henter data direkte i Bilinfos nuværende kundesystem.

- Det er grundlæggende en helt anderledes forretningsmodel. Vi hjælper selvfølgelig Bilinfo hen ad vejen, men vi har stort set fået en selvkørende salgskanal, siger Michael Ærø.

Systemet kom op at køre i januar måned, og 40 autoforhandlere har tegnet aftale den første måned.

Forretningsmodellen adskiller sig også ved, at brugerne betaler en slags løbende leje for adgang til systemet og ikke en licens ved erhvervelsen.

Den slags aftaler forventer direktøren, at der kommer flere af i løbet af 2005.

Sverige overhaler hjemmemarked

Nyt i 2005 bliver også en helt ny version af Superoffice, ligesom der kommer et tillægsprodukt, Superoffice Handshake, der giver internet-adgang til anvendelse af en række funktioner i CRM-systemet.

Trods væksten i omsætning i Danmark matcher udviklingen dog langt fra væksten for Superoffice i selskabets bedst sælgende land, Sverige. Her er omsætningen vokset med 24,5 procent.

Dermed har salget i Sverige overhalet salget af Superoffice på hjemmebanen i Norge. I Sverige solgte Superoffice i 2004 for 60,9 millioner kroner.

Topscorer i vækst er England med en fremgang på 29,8 procent i omsætning. I kroner og øre er omsætningen dog kun en tiendedel af, hvad den er i Sverige.

Superoffice havde totalt en omsætning på 201,6 millioner kroner i 2004 og ender med et resultat før skat på 47,3 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere