HP hyrer hjælp til direktørjagt

Hewlett-Packards bestyrelse er tilsyneladende et godt stykke fra at kunne sætte navn på en ny topchef. Koncernen har hyret et af USA's største rekrutteringsfirmaer på it-området til at stå for rekruttering af en afløser til Carly Fiorina, der i sidste uge fik sparket.

Hewlett-Packard står tilsyneladende på fuldstændig bar bund i jagten på en ny topchef.

Ifølge Financial Times har Hewlett-Packard hyret rekrutteringsfirmaet Russell Reynolds Associates til at finde en afløser for Carly Fiorina, der i sidste uge blev sat på porten af bestyrelsen.

Russell Reynolds Associates er blandt de største rekrutteringsfirmaer af topchefer I USA til it-industrien.

Dermed forsøger bestyrelsen tilsyneladende at imødegå en gentagelse af kritikken af proceduren omkring ansættelsen af Carly Fiorina i 1999.

Dengang hyrede Hewlett-Packard et mindre rekrutteringsfirma, der blev kritiseret for en lang og diffus proces, som endte med et kontroversielt valg.

Et valg, der efterfølgende har vist sig ikke at kunne levere de ønskede resultater.

Hewlett-Packards aktier er mere end halveret i børsværdi, siden Carly Fiorina satte sig i chefstolen med mandat til at toptune koncernen.

Trods fyringen og kritik fra analytikere, har Hewlett-Packards bestyrelse i sidste uge udmeldt, at strategien fortsættes, som udstukket af Carly Fiorina.

Der er dermed ikke umiddelbart udsigt til at splitte selskabet i to selvstændige forretninger, som kritikerne har anbefalet. Carly Fiorina stod i 2002 bag Hewlett-Packards køb af Compaq.

Carly Fiorina har ifølge tal, som Hewlett-Packard har indberettet til den amerikanske selskabsstyrelse, fået et gyldent håndtryk på mere end 123 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere