Tele2: Køb løsner TDC's monopolgreb

Tele2's køb af Tiscali er en omvej for at komme fri af det monopol, som TDC har opnået ved både at sidde på infrastrukturen og selv være udbyder af internet og teletjenester. Det mener Tele2's administrerende direktør, Niclas Palmstierna, der lover kunderne nye og billigere produkter.

Tele2's køb af Tiscali er mere end køb af kunder og isenkram.

Teleselskabet har taget et alvorligt skridt i retning af at lirke op for monopolets greb om Tele2's udfoldelsesmuligheder.

Sådan ser Tele2's administrerende direktør, Niclas Palmstierna, på sagen.

- Nu får vi adgang til infrastruktur på fastnettelefoni og internetsiden, så vi kan tage en reel konkurrencesituation op, og vi bliver mindre afhængige af det privategnede monopol (TDC, red.), siger Niklas Palmstierna.

Direktøren ser blandt andet med glæde frem til at kunne tilbyde internet via ADSL-forbindelse uden, at kunden nødvendigvis skal tegne abonnement på en telefonlinje.

Og da slet ikke en telefonlinje hos TDC, der samtidig også er konkurrent som udbyder af ADSL, og derfor i forvejen er begunstiget af et leverandør-/kunde-forhold.

- Vi har hidtil været afhængige af TDC. Det er vi fortsat på mange måder, men nu får vi en større frihed med adgang til 65 procent af de danske husholdninger, og derfor kan vi kigge på løsninger på tværs af produkter, siger Niclas Palmstierna.

Billigere priser

Det vil Tele2 fremover kunne, fordi selskabet med købet får adgang til 65 procent af de danske husholdninger via købet af Tiscalis infrastruktur.

Ikke til alle 65 procent, da ADSL-adgangen endnu ikke er fuldt udbygget, men en stor del af dem.

Den store fordel i at kunne tilbyde ADSL-forbindelse, uden at binde kunden op på et telefonabonnement, vil blandt andet kunne give et skub for andre produkter.

- I øjeblikket tilbyder vi IP-telefoni, og det kan blive interessant at se, hvad vi ellers kan lave af løsninger på tværs af produkterne, udover bredbånd og ip-telefoni, siger Niclas Palmstierna.

Direktøren tør endnu ikke give et bud på, hvilke nye produkter, som Tele2 vil tilbyde.

- Nu skal vi de næste måneder kigge på, hvad vi i praksis kan tilbyde, og hvad der bliver relevant, siger direktøren

Men på sigt kommer forbrugerne absolut til at kunne mærke konsekvenserne af købet, lover Niclas Palmstierna.

- Vi er altid fokuseret på at kunne levere til billige og konkurrencedygtige priser, siger Tele2's direktør i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere