Mornings. Så blev det tirsdag i uge 42. Mange er på ferie i denne tid, men Computerworld holder øje og leverer som altid. Her får du dagens morgenbriefing indsamlet og destilleret af Niels Veileborg. God læselyst.
Dansk fintech-startup henter 26 millioner fra Seed Capital
Danske Flatpay, der leverer betalingsløsninger og kortterminaler til fysiske butikker, har hentet en investering fra Seed Capital på minimum 26 millioner kroner efter kun et halvt år i markedet.
Flatpay er stiftet af tidligere telefolk, som blandt andet har været med til at starte streamingtjenesten Mofibo og mobilselskabet Plenti. Efter lanceringen i maj har Flatpay fået en kundeportefølje på mere end 1,5 milliarder kroner i forventet årlig kortomsætning.
Den nye kapital gør det muligt at nå 10 milliarder kroner i årlig kortomsætning og 5.000 kunder alene i Danmark ved udgangen af 2023. Kapitalen skal også bruges til at eksportere løsningen.
Flatpay tilbyder kunderne en en gratis terminal. Desuden undgår de gebyrer og tillægsabonnementer samt får en flad, lav rate på alle korttyper.
Også millioner til danske Factofly
Factofly, der tilbyder administrativ support til freelancere, henter en ikke specificeret men større millioninvestering fra investeringsselskabet Bjergegaard & Co.
Factofly har i indeværende år allerede har rundet 20 millioner kroner i omsætning. Det svarer til en firedobling i forhold til samme periode i 2021.
“Vi laver investeringen, fordi det er et marked i vækst, og fordi Factofly har et koncept, som giver mening. Coronapandemien har yderligere accelereret trenden i retning af gig-økonomi, hvor den nye generation selv vil bestemme hvor, hvornår, hvordan og for hvem de vil arbejde, og det betyder, at freelance-markedet eksploderer i disse år. Det skaber et voldsomt behov for en stærk platform, der kan hjælpe med alt det praktiske, så der frigøres ressourcer til det sjove, nemlig selve opgaverne, siger Søren Rode, der er tidligere CEO for it-konsulenthuset, ProData Consult og nu lead investor hos Bjergegaard & Co.
Instagram-brugere bliver oftest hacket
En ny undersøgelse fra Atlas VPN viser, at Instagram-brugere oftest er ofre for hacking af konti på sociale medier.
84 procent af brugere af sociale medier, hvis konti blev overtaget af hackere, mistede kontrollen med deres Instagram-profil.
25 procent af ofrene mistede kontrollen med en Facebook-profil.
Kun tre procent af ofrene blev ramt på deres Twitter-konto, mens kun en procent af ofrene mistede kontrollen med deres WhatsApp eller LinkedIn.
Næsten halvdelen af ofrene fortæller, at de mistede kontrollen med deres konti, da de klikkede på et link i en direkte besked fra en ven.
Rapper køber det omstridte sociale medie Parler
Den amerikanske rapper med det ultrakorte navn Ye - tidligere kendt som Kayne West - køber det omstridte sociale medie Parler. Det skriver Reuters.
Parler har ry for at være en platform for højreekstremister og Trump-tilhængere. Parler har flere gange været ude af drift på grund af overtrædelse af techgiganternes regler om voldeligt og hadefuldt indhold.
“I en verden, hvor konservative meninger bliver betragtet som kontroversielle, må vi sikre os, at vi har retten til at udtrykke os frit,” skriver Ye i en pressemeddelelse.
Booking.com meldt til de spanske konkurrencemyndigheder
Den hollandske hotelsøgetjeneste Booking.com, som også er ganske populær i Danmark, bliver nu genstand for en undersøgelse af de spanske konkurrencemyndigheder. Det skriver Reuters.
Undersøgelsen skyldes en klage fra to spanske hotelorganisationer. Klagen går på unfair konkurrence-praksis, som både rammer hoteller og konkurrerende rejsebureauer i Spanien.