Net-beredskab halter efter fyrværkeribrand

Det offentlige Kolding har i ringe grad formået at bruge nettet til at informere borgerne om fyrværkerikatastrofen. Mens omstillingsbordene gløder af opringninger fra bekymrede koldingensere, er hjemmesiderne hos Kolding Politi og Kolding Sygehuse blanke for informationer. Til gengæld er Kolding Kommune i høj grad med på nettet.

Når alt går op i røg, og telefonerne brænder sammen, er nettet ofte den nemmeste og hurtigste måde at holde offentligheden informeret på.

Men i Kolding skal man lede længe efter myndigheders og sundhedsvæsenets net-baserede information om branden på N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik, selv om koldingenserne er sultne efter oplysninger.

Hverken Kolding Politi eller Kolding Sygehus har nogen informationer overhovedet om branden på deres hjemmesider.

Borgere kimer politiet ned

Til gengæld har Kolding Kommune en del information på sin hjemmeside, og den stammer fra politiet.

Kolding Politi vil i kampens hede ikke fortælle, hvorfor der ikke er nogen informationer på hjemmesiden. Det skyldes, at der for meget tryk på telefon-linierne hos politiet, hvor folk ringer ind for at få svar på spørgsmål.

- Du må forstå, at vi har andet at tage os til. Vi kan ikke blokere linjen for at svare på spørgsmål, siger den betjent, som Computerworld Online fanger hos Kolding Politi.

Og netop dér ligger hunden begravet. I mange tilfælde ringer folk, fordi de ikke kan få meget at vide på anden vis. Dermed kan bekymrede borgere i princippet blokere for opkald fra andre borgere - i nød.

Kolding Politi har i forbindelse med branden haft problemer med overbebyrdede telefonliner.

Manglende mandskab

På Kolding Sygehus' hjemmeside er branden ikke nævnt med et ord. På sygehuset bruger man nemlig slet ikke hjemmesiden til daglig information.

Og for at føje spot til skade er hele den afdeling, der tager sig af informationen på Kolding Sygehus' hjemmeside, på kursus.

Det betyder, at ingen medarbejdere på sygehuset er i stand til at opdatere siden, så koldingenserne for eksempel nemt kunne se symptomerne på røgforgiftning. Eller hvordan de skal forholde sig, hvis slægtninge i området omkring branden er blevet såret.

Ifølge receptionist på Kolding Sygehus, Ragnhild Ravnskær-Madsen, har der været massivt pres på telefonlinierne, siden branden opstod.

- Vi har fået utroligt mange opkald. Jeg ved ikke præcist, hvor mange. Men det har været voldsomt. Mange ringer for at høre, om deres slægtninge er blevet indlagt og for at høre nærmere, hvis de har familie og venner, der ligger her på grund af branden, siger hun.

Hun tror dog ikke på, at telefonstormet ville have været mindre, hvis der havde været informationer på sygehusets hjemmeside.

- Jeg tror ikke, det hjælper at bruge nettet på den måde. Folk vil ringe alligevel, mener hun.

Oplysninger giver ro

Kolding Kommune var hurtig til at få lagt en del information ud på sin hjemmeside. Kommunen har efter branden brød ud oprettet en kommandocentral, hvor meldingerne om brandens udvikling kommer fra politiet.

Derudover er der kommunens hjemmeside mange praktiske oplysninger om alle de områder i Kolding, der er påvirket af branden. Lukninger af skoler, brev fra borgmesteren, information om borgermøder og meget mere.

Det er bestemt af kommunens beredskabsplaner, som også ligger på nettet.

Informationschef i Kolding Kommune, Lis Hornø Petersen, er tilfreds med kommunens hjemmeside.

- Vi tager et skridt af gangen, og så må vi evaluere indsatsen bagefter, siger hun.

Kommunen har desuden oprettet en hotline, hvor berørte borgere kan henvende sig, ligesom kommunen har oprettet et kontor på rådhuset, hvor borgerne kan komme ind fra gaden og få svar på spørgsmål.

- Det er mit indtryk at der er ro og besindighed. Vi ser ikke de mest kriseramte borgere, men der er en rolig og fattet stemning, siger Lis Hornø Petersen.

Relevante links

Kolding Kommune

Kolding Sygehus

Kolding Politi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere