Godmorgen her fra Computerworld nyhedsfrontpost denne onsdag morgen.
Efter en enkelt dag med vikar på morgen-briefingen er det igen Jakob Schjoldager, der holder dig i hånden gennem det tidlige nyhedsoverblik i dag og resten af ugen.
Lars Seier bag ny NTF-børs
Den danske Saxo Bank-stifter Lars Seier Christensens blockchain teknologi er for første gang taget i brug med en ny NFT-markedsplads.
Planen er at sælge digital kunst på platformen, der får navnet Spaceseven.
“Vi har forsøgt at lave et rent look, hvor det er værket og kunstneren, der er i højsædet, hvor det er til at finde rundt, og hvor selve købsprocessen er overskuelig,” siger Lars Seier Christensen til Børsen.
NFT’er har fået stor opmærksomhed fordi ideen er at kunne sælge originale digitale kopier af billeder, videoer og andre digitale formater uden at andre kan få fingrene i præcis den digitale kopi du har fat i.
Blackchainteknologien skal bruges til at bevise, at der ikke er taget kopier af de originale NFT’er. Det er første gang Lars Seier Christensens Concordium.
Væksten siver ud af Zoom
De eksplosive væksttal ser ud til at fortid for videotjenesten Zoom.
Selskabet præsenterede tirsdag nyt regnskab, der viste en vækst i omsætning på 35 procent. Det skriver Reuters.
Omsætningen ender højere end forventet, men det er langt fra de massive vækststigninger selskabet så da det meste af verden i begyndelsen af 2020 lukkede store dele af verdenssamfundet ned.
Tidligere har Zoom set en vækst på 360 procent, og det fik tirsdag aktiekursen til at falde for den populære videotjeneste.
Myndigheder advarer om svindlere op til Black Friday
På fredag går staten på den amerikanske tilbudstradition Black Friday, hvor en række butikker lancerer store tilbud.
Det får Digitaliseringsstyrelsen til at advarer imod, at der er risiko for at få andet end gode tilbud, når man handler på nettet.
Mere end 200.000 falske webbutikker blev i 2020 anmeldt som svindelsider af e-mærket, der er en dansk mærkningsordning for sikker nethandel. Det er en stigning på mere end 25 procent i forhold til 2019.
”Handel på nettet er for mange af os blevet så almindeligt, at vi ikke tænker synderligt over det, når vi indtaster vores betalingsoplysninger. Det ved svindlerne godt, og de er eksperter i at udnytte det bl.a. via falske hjemmesider. Hvis tilbuddet virker for godt til at være sandt, er det ofte en god grund til at stoppe op og tænke sig om en ekstra gang. Særlig i forbindelse med store forbrugsdage som Black Friday, hvor digitale svindlere forsøger at udnytte vores købelyst,” lyder det fra Marie Wessel, kontorchef for cyber- og informationssikkerhed i Digitaliseringsstyrelsen.
Danske fodbold-profiler bag ny app
En række danske fodbold-profiler står bag en ny app, der skal hjælpe med talentudvikling. InchByInch hedder den nye satsning som Anders Randrup står bag.
Den er støttet af Valencia-spilleren Daniel Wass, Andreas Bjelland, Mikkel Bischoff, Mike Jensen, Martin Ørnskov og Kevin Mensah, som alle har investeret i virksomheden og givet deres input.
”Jeg kender jo Anders Randrup fra drengedagene i Avarta og siden i Brøndby, og da han og de andre pitchede ideen for mig, kunne jeg fuldstændig se mig selv i det. Derfor er jeg også gået med som aktiv investor. Jeg synes, det er et utroligt spændende projekt, og det der med at give tilbage til fodbolden tiltaler mig meget,” udtaler Daniel Wass
Select og Sportsmaster er også med i samarbejdet om den nye app, der har til formål at skabe mere motivation omkring fodboldtalenter.
”Målet er at blive verdens største inspirationsunivers. Vi er i en enorm spændende tid, hvor hvis vores lancering går godt, så skal vi allerede nu til at kigge på ekspansion til flere markeder. Samtidig er vi ekstremt stolte over at kunne lancere en cirkulær økonomi i fodboldøkosystemet, da over 100 spillere har sagt ja til at være rollemodeller og give social kapital videre. Og af den økonomiske kapital giver vi 20% videre, som kanaliseres ud i breddeklubber og til velgørenhed. Det er dobbelt pay it forward, udtaler Anders Randrup som er co-founder og partner i InchByInch
Apple lægger sag an mod firma bag Pegasus-software
Det israelske firma NSO Group har modtaget et sagsanlæg fra Apple. It-giganten anklager NSO Group for at sælge software til regeringer, der gør det muligt at hacke iPhones.
Softwaren, der går under navnet Pegasus, blev for alvor kendt, da en rapport fra Amnesti International viste, at appen blev brugt til at udspionere journalister og aktivister.
Det skriver CNBC.
Softwaren er blevet solgt af NSO Group, og derfor vil Apple nu have et juridisk efterspil for at bryde igennem sikkerheden på selskabets iPhones.
”De tiltag Apple tager i brug i dag sender et klart signal: I et frit samfund er det uacceptabelt at misbruge statssponsoreret spyware mod uskyldige brugere, der forsøger at gøre verden til et bedre sted,” siger Ivan Krstic, chef for sikkerhedsarkitektur hos Apple.