Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Bevilling sikret: Cyberlandsholdet skal dyste i tre år endnu / Dette drev er nu verdens hurtigste / Ny betalingsalternativ til kreditkort eller mobilen: Betal med bilen

Morgen-briefing: Bevilling sikret: Cyberlandsholdet skal dyste i tre år endnu / Dette drev er nu verdens hurtigste / Ny betalingsalternativ til kreditkort eller mobilen: Betal med bilen

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdag 10. november.

Med dagens nyhedskomplet er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Bevilling sikret: Cyberlandsholdet skal dyste i tre år endnu

En ny bevilling på næsten ti millioner kroner fra Industrien Fond skal sikre de Danske Cybermesterskaber og at landets dygtigste it-sikkerhedstalenter kan dyste på Cyberlandsholdet i de næste tre år.

Det oplyser Industriens Fond i en pressemeddelelse.

”Danmark har brug for, at vi finder og dyrker de skarpeste talenter inden for cybersikkerhed. Ved at fortsætte støtten til Cyberlandsholdet sætter vi på en kreativ måde fokus på emnet. Med Cyberlandsholdet skaber vi en bevægelse, der skal få flere unge til at interessere sig for at gøre Danmark og dansk erhvervsliv mere sikkert fremover ved at inspirere dem til at vælge uddannelser inden for it- og cybersikkerhed,” siger Malene Stidsen, programchef for Industriens Fonds Cybersikkerhedsprogram.

Det dansk cyberlandshold har eksisteret som pilotprogram siden maj 2021, hvor det er lykkedes at hente en femteplads ved de europæiske mesterskaber i cybersikkerhed. Landsholdet består af 10 unge mellem 15 og 25 år, hvoraf mindst halvdelen skal være under 20 år.

Ud over IF tæller landsholdet partnere i uddannelsesinstitutionerne AAU, AU, DTU, CBS, ITU, SDU, Happy42 samt Forsvarets Efterretningstjeneste.

Dette drev er nu verdens hurtigste

Foregår tingene ikke tjept nok på din maskine, er der en ekstrem overhaling at få i OWC’s nyeste PCI-e baserede SSD-drevanordning.

Drevanordningen hedder Accelsior 8M2 og anvender den nyeste PCI-e teknologi til at levere båndbredde på svimlende 26.000 megabyte per sekund. Det rækker til at kunne læse hele 16 8K videofiler i ProRes 444 på en gang, lover selskabet bag.

Som navnet antyder, er drevet opbygget af otte m.2 SSD’er, der alle kan trække på fire styk PCI-e 4.0 kanaler og sammen giver plads til op til 64 terabyte lager.

Den vilde ydelse giver dog en del varme, som tøjles via en dedikeret blæseranordning.

Priserne starter ved 799 amerikanske dollar for et tomt drev, hvor du selv skal sørge for M2 diskene og løber op i 12.999 amerikanske dollar – knap 83.400 kroner – for topmodellen med 64 terabyte lager.

Ny betalingsalternativ til kreditkort eller mobilen: Betal med bilen

Vil du gerne kunne betale på farten helt uden brug for kode eller mobilens fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, er en ny mulighed under opsejling.

Et samarbejde mellem betalingsgiganten Visa og bilproducenten Daimler Mobility sigter efter at tilbyde betalinger direkte fra bilen, hvor bilen fungerer som biometrisk betalingssystem.

Fra foråret 2022 vil Mercedes-Benz førere i blandt andet Storbritannien og Tyskland kunne betale igennem bilens fingeraftrykslæser eller MBUX-infotainment systemet.

”Mercedes Pay er vores kompetencecenter for betalinger i bilen. Her tilbyder vi vores kunder verdensomspændende, digitale ydelser integreret i Mercedes-Benz økosystemet. I samarbejde med Visa, tilbyder Daimler lokale betalingsmuligheder i bilen, som møder kravene til to-faktor-godkendelse på en sikker og brugervenlig måde. Der er ikke noget mere belejligt end at godkende et køb med dit fingeraftryk. En luksuriøs kundeoplevelse indeholder selvfølgelig sikkerhedsforhold, og det opfylder vi gennem lokale betalingsløsninger i bilen,” fortæller Franz Reiner, administrerende direktør hos Daimler Mobility.

Populær børs-app hacket: Millionvis af mails og navne lækket

Millionvis af brugere på den populære børs-app Robinhood har fået lækket navne og mail-oplysninger forrige uge.

Det oplyser selskabet, som estimerer, at over fem millioner brugeres mail-adresser og to millioner brugeres navne-info er blevet lænset af platformen.

10 brugere har også fået lækket mere specifikke brugerdata, selskabet oplyser dog ikke hvilke oplysninger det drejer sig om, skriver netmediet TechCrunch.

Angrebet mundede ud i et afpresningsforsøg. Robinhood afviser dog at have betalt løsepenge og har notificeret myndighederne samt hyret sikkerhedsselskabet Mandiant til at kulegrave lækken.