Computerworld fylder 40 år: Jubilæumsnumre som de to, du kan læse her, er jo naturligvis fyldt med både hyggelige tilbageblik og modige bud på fremtiden.
Især det sidste er altid risikabelt, men skribenten Philip H. Dorn havde nu en ganske heldig hånd på flere felter, da han i jubilæumsnummeret fra 1991 blandt andet skrev følgende:
"Hvad så i år 2001?
De mest attraktive nye teknologier uden for laboratoriernes mure er de pen-baserede computere, de CD-ROM baserede »WORM« masselagre, fiberoptiske LAN/WAN netværk og det grafiske Windows/ Macintosh brugerinterface (GUI).
Biologiske computere såvel som neuralnet er stadig lidt for knyttet til R&D-verdenen til at kunne spille nogen væsentlig rolle i de næste 10 år.
Utvivlsomt vil mere og mere arbejde i de næste fem år blive lagt ud eksternt – til, omend kortvarig, glæde for for servicevirksomheder som EDS og Andersen Consulting.
En drejning mod et mere robust økonomisk klima vil uundgåeligt motivere færre og færre virksomheder til at lægge deres hjerteblod, information, i hænderne på fremmede.
Hvis bladet overhovedet eksisterer til den tid, vil Datamations Top 10 for året 2000 se helt anderledes ud. Kun to amerikanske selskaber, nemlig IBM og AT&T /NCR, vil være på listen sammen med seks, eller måske otte, japanske leverandører.
Og de øvrige amerikanere? DEC, for eksempel? De vil ikke længere være en selvfølge.
Blandt europæerne kunne man fristes til at holde på Siemens, men også franske Groupe Bull kunne meget vel tænkes fortsat at trodse såvel alle naturlove som EF’s subsidie-regler og på den måde holde sig i live.
Men en ting er sikker: Computerworld vil være på banen hver eneste uge med nye nekrologer over gamle hæderkronede foretagender, som forgår og erstattes af nye friske kræfter."
Computerworld er jo som en bekendt nu en sprællelevende 40-årig, som udkommer hele tiden på en sværm af platforme.
God fornøjelse med at dykke ned i historien.