Artikel top billede

Her er Danmarks tre bedste it-sikkerhedsansvarlige: De er nomineret til titlen som Årets CISO 2021

Årets CISO 2021: Tre top-professionelle it-sikkerhedsansvarlige er Danmarks bedste til deres job. De tre nominerede til titlen som Årets CISO 2021, som vi kårer om en måned, er Tom Engly fra Tryg, Claus Wiid Jakobsen fra Forsvarsministeriet og Morten Dichmann Hansen fra Københavns Lufthavne.

Der er stor forskel på den måde, hvorpå de it-sikkerhedsansvarlige løser deres opgaver på, for it-sikkerhed er i dag blevet til en yderst kompleks og forretningskritisk opgave, som hele forretningen er afhængig af.

Det er noget, som Danmark tre bedste it-sikkerhedsansvarlige kan nikke genkendende til.

De er alle tre nomineret til titlen som Årets CISO 2021, som Computerworld kårer om en måned - nemlig 5. oktober 2021 - sammen med Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed.

De tre nominerede lever alle op til de høje krav, som der i dag stilles til de bedste it-sikkerhedsansvarlige i Danmark.

Overordnet er målet altid at højne informationssikkerheden i den organisation, som de arbejder i.

Men indgangsvinklerne, opgaverne, strategierne, teknologierne, fokuspunkterne og alt det andet, varierer.

For altsammen er afhængigt af forretningen, medarbejderne, ledelsen, budgetterne, risikoanalyserne, kunderne og meget andet.

Du vil kunne meget mere om it-sikkerhedsarbejdet hos de bedste it-sikkerhedsfolk herhjemme, når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed kårer Årets CISO 2021 tirsdag 5. oktober 2021 i Børssalen i København.

Her kan du også høre en række talere og netværke.

Vi har blandt andet inviteret den russiske it-sikkerhedsekspert Eugene Kaspersky, som er stifter af det globale it-sikkerhedsselskab Kaspersky. Han vil fra scenen kaste lys over it-sikkerhedslandskabet lige nu og her.

Du kan læse mere om programmet og tilmelde dig her: Årets CISO 2021.

De tre nominerede til titlen som Årets CISO 2021 er:

Tom Engly, Tryg

Tom Engly er CSO - Chief Security Officer - i forsikringskoncernen Tryg.

Denne stilling har han haft siden 2007, hvilket gør ham til en af de mest erfarne it-sikkerhedschefer herhjemme.

Tom Engly er oprindeligt politimand, og han har været kriminalbetjent i 17 år.
Han var pioner i det, der i dag hedder NC3. Han arbejdede i sine sidste seks år i politiet med efterforskning af it-kriminalitet med særligt fokus på hacking og industrispionage.

Han er desuden en hyppig offentlig taler og går i dag især op i ransomware-beskyttelse og på, hvordan man øger sikkerheden i små og mellemstore virksomheder.

Tom Engly var CISO i Tryg i en længere årrække, men afgav denne rolle i 2020 til Frederic Høgsberg Kristensen for istedet at fokusere mere på krisestyring, interne undersøgelser og fysisk sikkerhed i Tryg samt på at være cyber-​​talsmand for Tryg eksternt.

Han har også en rolle i at assistere i det nye Vækstcenter Cyber i Tryg, hvor fokus er på at tilbyde forebyggelse samt cyberforsikring til de små og mellemstore kunder i Tryg.

Tom Engly er desuden udpeget af regeringen som formand for det danske Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, medlem af bestyrelsen i Rådet for Digital Sikkerhed samt professionelt bestyrelsesmedlem med fokus på cybersikkerhed. Han har også en stilling som æresmedlem af foreningen af ​​danske CISO’er i Danmark (CISOGROUP), hvor han var formand i en lang periode.

Claus Wiid Jakobsen, Forsvarsministeriet

Claus Wiid Jakobsen har været CISO i Forsvarsministeriet i to år og er den allerførste it-sikkerhedschef, som ministeriet har haft.

Han kom fra en stilling som CIO i Maersk Container Industry og blev ansat som CISO i Forsvarsministeriet med en ambition om at hæve sikkerheden i hele ministerområdet.

Det skulle blandt andet ske ved at etablere en samlet organisation, som på under tre år skulle blive til den bedste sikkerhedsafdeling i Danmark.

Claus Wiid Jakobsen blev valgt til stillingen, fordi han havde både med den ledelsesmæssige tyngde og den stærke tekniske indsigt, der skal til at for at etablere en velfungerende og ambitiøs afdeling, som i dag tæller næsten 80 medarbejdere.

Claus Wiid Jakobsen har inden han kom til Forsvarsministeriet haft en lang karriere i Maersk-koncernen, hvor han blandt andet har været CISO for Maersk Drilling.

Claus Wiid Jakobsen er fortsat drevet af en fascination af software og pc'er, som har fulgt ham lige siden hans tidlige teenageår i 1980'ere.

Morten Dichmann Hansen, Københavns Lufthavne

Morten Dichmann Hansen har været CISO i Københavns Lufthavne siden 2017, hvor han blandt meget andet har formået at få it-sikkerhed ind på den øverste ledelses agenda.

Han sidder i dag i it-ledergruppen, hvor han rapporterer direkte til selskabets direktion og bestyrelse.

Morten Dichmann Hansen har som chef for en afdeling med syv dedikerede it-sikkerhedsfolk i de senere år gennemført et ret omfattende it-sikkerhedsprogram, der overordnet gør, at lufthanven i dag står langt bedre rustet i forhold til at forhindre, opdage, respondere og reetablere efter en alvorlig cyber-hændelse end før i tiden.

Dette program fokuserer både på at implementere de teknologiske kontroller og lignende samt på at skabe den rette cyber-kultur i den store virksomhed. Ligeledes indgår det i programmet, at alle selskabets kritiske it-systemer skal ISO27001-certificeres.

Inden han kom til Københavns Lufthavne, var Morten Dichmann Hansen ansat i NNIT i 10 år. Han har desuden tidligere været ansat i HP, Rambøll, Velux IT, WM-data og Targit.

Som konsulent var han sikkerhedsrådgiver for flere større virksomheder, hvorfra han har en bred erfaring med, hvordan it-sikkerhed bedst håndteres

Læs mere om Årets CISO 2021.

Du kan læse mere om kåringen af Årets CISO på vores website Aaretsciso.dk.