Alt for mange danske virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder rammes hvert år af ødelækkende angreb eller uforudsete læk af sensitive data.
De økonomiske og imagemæssige konsekvenser for den enkelte organisation eller virksomhed kan være ødelæggende.
Men også det omliggende samfund lider tab når kunder og borgere mister tilliden til de digitale løsningers sikkerhed.
Derfor har Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed indstiftet prisen ”Årets CISO” og går nu på jagt efter Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige.
Vinderen bliver kåret ved et stort fagligt arrangement på Børsen i København 5. oktober 2021.
Mens CISO-forkortelsen dækker over titlen Chief Information Security Officer, så bruges den typisk som en samlende betegnelse for de mange forskellige roller, som den ansvarlige for it-sikkerhed kan have i en virksomhed eller organisation.
Prisens mål er derfor at komme bredt ud.
Vil finde og fremhæve rollemodeller
”Med prisen ønsker Computerworld ønsker sammen med Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed at øge opmærksomheden omkring it-sikkerhed i det danske erhvervsliv ved at finde og fremhæve rollemodeller inden for det konkrete arbejde med informationssikkerhed i danske virksomheder, organisationer eller hos offentlige myndigheder.”, fortæller Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen.
Administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, peger hertil på, at mange it-sikkerhedsansvarlige ofte står meget alene med sikkerheds-opgaverne.
”På trods af vigtigheden er it-sikkerhed alt for ofte noget som den enkelte virksomhed slås med alene. Det betyder, at dyrekøbte erfaringer går tabt. Med Årets CISO vil vi fremhæve de rollemodeller, der via deres konkrete arbejde i danske virksomheder er med til at øge informationssikkerheden," siger han.
Den holdning deler formand for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen der også er CISO og CPO ved Brødrene A & O Johansen.
"Det har været og er ofte svært for it-sikkerhedschefen at få den rette opmærksomhed og dermed også ressourcer til sikkerhedsarbejdet," siger han.
Henning Mortensen peger på, at det er vigtigt, at it-sikkerheds-indsatsen følger med, når virksomheder for alvor sætter gang i digitaliserings-arbejdet.
"Når den digitale kompleksitet øges, er det helt afgørende, at også sikkerheden prioriteres og er på plads. Med denne pris ønsker vi at skabe endnu mere opmærksomhed om vigtigheden af sikkerhedsarbejdet, men også at skabe fokus på, hvad en dygtig CISO er," siger han.
Om Årets CISO-prisen
Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed vil hvert år uddele prisen for ”Årets CISO” til en person, som i særlig grad har udmærket har udmærket sig med sit konkrete arbejde for at beskytte virksomheden og kundernes data samt sikre business kontinuitet gennem tekniske, organisatoriske eller uddannelsesmæssige værktøjer.
Prisen uddeles af en jury bestående af repræsentanter for Computerworld, Dansk Erhverv, Rådet for Digital Sikkerhed, en akademisk repræsentant samt en topleder-repræsentant fra erhvervslivet eller den offentlige sektor.
Der lægges ved uddelingen af prisen især vægt på:
- At Årets CISO er direkte ansvarlig for eksekveringen af en indsats for informationssikkerheden.
- At der er tale om en dokumenteret indsats forankret på ledelsesplan, som kan tjene til inspiration for andre virksomheder eller organisationer.
- At der er sket en holistisk indsats som går ud over de rent tekniske foranstaltninger.
Prisen vil første gang blive uddelt ved et arrangement på Børsen 5. oktober 2021 - og Computerworld vil løbende dække processen frem mod kåringen.