Artikel top billede

Udstilling: Bliv nybygger på Mars

De danske arkitekter fra BIG arbejder på at udvikle en base til Mars, og på Danmarks Tekniske Museum kan man denne sommer eksperimentere med at bygge sin egen rumbase.

Private virksomheder og milliardærer har som bekendt møvet sig ind på supermagternes domæne og gjort rumfart til en delvist privatiseret branche. Ja, de første turister er endda sendt i kredsløb – eller hop til atmosfærens yderzoner – og er vendt hjem igen.

Men der er stadig mange milepæle at nå, og håbet om første bemandede mission til Mars skinner helt sikkert klarest på himlen.

Det er en del af temaet for sommerens midlertidige udvidelse af Danmarks Tekniske Museums permanente rumudstilling. Frem til august kan man se en pop-up-udstilling, der inviterer besøgende til at slippe idéerne løs og undersøge, hvordan de ville se ud ude på fjerne planeter.

Pop-up-udstillingen på Danmarks Teknisk Museum er delt i to.

Første del tager gæsterne igennem de mest innovative bud på, hvordan livet kunne forme sig enten på Mars eller månen.

Danmark er helt i front på dette område med SAGA Space Architects, der trods det internationalt klingende navn er ganske danske. De har netop testet en beboelseskapsel på Grønland, hvor de golde omgivelser minder meget om Månen, og BIG er netop ved at udvikle en base til beboelse på Mars i projektet Mars Science Cities.

På udstillingen kan man komme helt tæt på prototypen af SAGAs kapsel og BIGs model, som den ser ud indtil nu. På den permanente udstilling kan man også se fartøjet, der bragte Andreas Mogensen ud i rummet.

På udstillingens anden del kan man tage inspirationen fra første del med sig og med papir og plast konstruere sine egne bud på, hvordan man kunne indrette sig i rummet.

Man kan efterfølgende tage billeder af sine forskellige modeller og bud på boformer og få dem lagt ind i et rumlandskab. Så kan man her se, hvordan det ville tage sig ud på overfladen af en anden planet.

Har familiens mindste mere lyst til at lege med farver, er der en masse flotte rummotiver med UFO’er og astronauter, der venter på at blive dekoreret.

Museet har åbent hver dag i sommerferien frem til søndag d. 8. august fra kl. 10 til 17.

Familieaktiviteterne i Rumværkstedet foregår hver dag fra kl. 10:30 til 15:30.

Entré 110 kr. for voksne og børn under 18 er gratis. Aktivitetsarmbånd, der giver adgang til Rumværkstedet, koster 25 kr. pr. barn, dog gratis for medlemmer af U18 klubben.

Læs mere om Danmarks Tekniske Museum og alle udstillingerne her: https://tekniskmuseum.dk/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere