Artikel top billede

Udstilling: Bliv nybygger på Mars

De danske arkitekter fra BIG arbejder på at udvikle en base til Mars, og på Danmarks Tekniske Museum kan man denne sommer eksperimentere med at bygge sin egen rumbase.

Private virksomheder og milliardærer har som bekendt møvet sig ind på supermagternes domæne og gjort rumfart til en delvist privatiseret branche. Ja, de første turister er endda sendt i kredsløb – eller hop til atmosfærens yderzoner – og er vendt hjem igen.

Men der er stadig mange milepæle at nå, og håbet om første bemandede mission til Mars skinner helt sikkert klarest på himlen.

Det er en del af temaet for sommerens midlertidige udvidelse af Danmarks Tekniske Museums permanente rumudstilling. Frem til august kan man se en pop-up-udstilling, der inviterer besøgende til at slippe idéerne løs og undersøge, hvordan de ville se ud ude på fjerne planeter.

Pop-up-udstillingen på Danmarks Teknisk Museum er delt i to.

Første del tager gæsterne igennem de mest innovative bud på, hvordan livet kunne forme sig enten på Mars eller månen.

Danmark er helt i front på dette område med SAGA Space Architects, der trods det internationalt klingende navn er ganske danske. De har netop testet en beboelseskapsel på Grønland, hvor de golde omgivelser minder meget om Månen, og BIG er netop ved at udvikle en base til beboelse på Mars i projektet Mars Science Cities.

På udstillingen kan man komme helt tæt på prototypen af SAGAs kapsel og BIGs model, som den ser ud indtil nu. På den permanente udstilling kan man også se fartøjet, der bragte Andreas Mogensen ud i rummet.

På udstillingens anden del kan man tage inspirationen fra første del med sig og med papir og plast konstruere sine egne bud på, hvordan man kunne indrette sig i rummet.

Man kan efterfølgende tage billeder af sine forskellige modeller og bud på boformer og få dem lagt ind i et rumlandskab. Så kan man her se, hvordan det ville tage sig ud på overfladen af en anden planet.

Har familiens mindste mere lyst til at lege med farver, er der en masse flotte rummotiver med UFO’er og astronauter, der venter på at blive dekoreret.

Museet har åbent hver dag i sommerferien frem til søndag d. 8. august fra kl. 10 til 17.

Familieaktiviteterne i Rumværkstedet foregår hver dag fra kl. 10:30 til 15:30.

Entré 110 kr. for voksne og børn under 18 er gratis. Aktivitetsarmbånd, der giver adgang til Rumværkstedet, koster 25 kr. pr. barn, dog gratis for medlemmer af U18 klubben.

Læs mere om Danmarks Tekniske Museum og alle udstillingerne her: https://tekniskmuseum.dk/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere