Det vælter ind med danske spam-klager

Vrede danskere anmelder over 1.000 spammails om dagen til Forbrugerombudsmandens anti-spam-postkasse. Det bliver til mellem 30.000 og 45.000 om måneden. Forbrugerombudsmanden kan dog ikke stille alverden op, fordi afsenderne er udenlandske og har slørede adresser.

Danske netbrugere har fået nok af mails, der lover nemme penge og grønne skove. For slet ikke at tale om Viagra og nemme damer. De sender aben videre.

Hver dag tikker der mer end 1.000 videresendte spammails ind i Forbrugerombudsmandens indboks. Og det er også meningen.

Forbrugerombudsmanden oprettede nemlig den særlige anti-spam-postkasse i 2002, hvor det blev muligt at anmelde spammails.

Mellem 30.000 og 45.000 mails bliver anmeldt til Forbrugerombudsmanden om måneden.

USA er den store synder

Spam er ikke alene irriterende, det er også ulovligt.

Man må ikke sende elektroniske reklamer i nogen form til folk, der ikke har bedt om det. Basta.

Forbrugerombudsmandens stab går de fleste af de indsendte mails igennem, for at se, om der er afsendere, der eventuelt kan retsforfølges.

Men Forbrugerombudsmanden kan kun gøre noget, når afsenderen er dansk. Og det er ikke mere end 10 procent, der er.

Resten af den spam, der rammer danske mailadresser, stammer fra USA, der dog anslås at stå bag mindre end halvdelen af al spam i verden.

Intet batter mod spam

Uanset hvilke tiltag og hvilke love, der bliver vedtaget, er det ikke rigtigt noget, der får spam-magerne til at ryste i bukserne. De sender lystigt mail efter mail til millioner af indbokse.

De fleste modtagere bliver lokket af de ting, som en spammail lokker med, hvis den da overhovedet bliver læst.

Men denne type markedsføring er så billig at fremstille, at der kun skal være en brøkdel respons, før pengene er hjemme for bagmændene. Og derfor bliver de ved. Og ved.

Det eneste, forbrugeren kan gøre, er at smække spamfiltre på sit mailprogram. Det dæmmer i hvert fald op for strømmen af uønskede mails, selvom den ikke kan bremses helt.

Relevant link

Forbrugerstyrelsens råd om spam




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere