Velkommen til tirsdagens morgens-briefing fra Computerworld. Morgen-briefing er i dag sammensat af Dan Jensen.
Better Collective overtager aarhusianske Mindway AI
Betting-selskabet Better Collective pumper yderligere 17 millioner kroner ind i aarhusianske Mindway AI.
Pengene følger i kølvandet på de fire millioner kroner, som Better Collective i 2019 investerede i Mindway AI, der udvikler softwareløsninger, der er baseret på kunstig intelligens kan anvendes af spiludbydere til at identificere og begrænse såkaldte problemspil.
For de 17 millioner kroner overtager Better Collective 70 procent af Mindway AI. Better Collective har i forvejen ejet 20 procent, hvilket altså betyder, at selskabets ejerandel kommer op på 90 procent af Mindway AI.
De sidste 10 procent beholder grundlægger Kim Mouridsen, der også er professor på Center for Funktionel Integrativ Neurovidenskab på Aarhus Universitet.
Mindway AI fortsætter med at operere som en selvstændig enhed i Better Collective Group, meddeler selskabet.
Du kan læse mere hos Better Collective her.
Du bør skifte digitale vækst-aktier ud med andre aktier
Investerer du i aktier, er det ved at være tiden til at skifte de digitale vækstaktier ud med andre aktier, siger portefølejforvalter i Copenhagen Allication Partner, Morten Kongshaug til Børsen..
De digitale vækstaktier kaldes også for FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflik og Google/Alphabet) og MAT (Microsoft, Alibaba og Tesla).
“Vækstforventningerne til disse aktier er hysteriske, og analytikernes konsensusforventninger ligger lige nu på cirka 26 procent i årligt gennemsnit de næste fem år. Den vækstforventning vil vi i CAP gerne vædde imod,” siger han til avisen.
Andre professionelle investorer peger i avisen på, at man istedet kan kigge i retning af aktier i eksempelvis bilindustrien, inden for e-handel, bæredygtighed, fødevarer og det, der kaldes for ‘opgradering til det moderne hjem.’
New York-børs dropper plan om at smide kinesiske telekæmper på porten
Efter juridiske overvejelser dropper den store børs i New York - NYSE - sine planer om at smide Kinas tre største televirksomheder på porten.
Det var ellers planen, at NYSE ville afnotere China Mobile, China Telecom og China Unicom med henvisning til, at amerikanske virksomheder på grund af forbud ikke må handle med de tre kæmper mere.
Planen har fået Kina til at protestere.
NYSE meddeler nu kort, at børsen ‘ikke længere planlægger at gå videre med afnoterings-opgaven.’ Det sker efter ‘yderligere konsultationer med relevante myndigheder,’ meddeles det kort.
Du finder hele meddelelsen fra NYSE her.
Danmark scorer højt i international måling
Danmark er ‘trendsætter’ og bedst i Europa, når det gælder adgang til åbne offentlige data, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.
Det sker med henvisning til en måling, som er foretaget via den såkaldte fælleseuropæiske dataportal, EDP, der høster data fra EU-landenes egne dataportaler.
I fjor lå Danmark på en sjetteplads i undersøgelsen.
“Siden sidste år er vi blevet bedre til at dokumentere effekten af anvendelse af offentlige data og vise eksempler på samfundsøkonomiske gevinster ved blandt andet frikøb af geografiske data og meteorologiske data,” lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.
Du kan læse mere hos styrelsen her.
Julian Assange skal ikke udleveres til USA
Storbritannien skal ikke udlevere Wikileaks-stifter Julian Assange til USA til retsforfølgelse, lyder en kendelse fra en britisk domstol, der dermed går direkte imod USA’s ønsker.
USA ønsker at retsforfølge Julian Assange for Wikileaks kæmpelæk af fortrolige dokumenter i 2010 og 2011. USA mener, at han har medvirket til hacking, tyveri og afsløringen af fortrolige dokumenter, der har bragt amerikanske efterretnings-folk i livsfare.
Assange har siddet i det britiske Belmarsh-fængsel siden maj 2019. Han blev i april 2019 smidt ud af den ecuadorianske ambassade i London, hvor han havde boet uden for britisk jurisdiktion siden 2012.
Den britiske domstol begrunder beslutningen med Julian Assanges mentale tilstand. Den frygter kort og godt, at han vil tage livet af sig selv, hvis han udleveres til USA.
Du kan læse mere om Julian Assange i en større gennemgang hos britiske BBC her.
Amerikanske Google-ansatte danner fagforbund
Godt 200 ansatte i Google og Alphabet i USA har dannet deres eget fagforbund, der får til som mærkesager at fremme ligestilling og etisk forretnings-førelse i selskabet.
Fagforbundet hedder ‘Alphabet Workers Union’. Kontingentet kommer til at bestå af en procent af medlemmerns løn.
Etableringen bunder blandt andet i en række sager om sex-chikane i selskabet samt Googles samarbejde med blandt andet det amerikanske militær.
Alphabet Workers Union meddeler, at forbundet ikke kommer til at forhandle eksempelvis løn-aftaler og lignende på medlemmernes vegne.
“Vores fagforbund vil arbejde for at sikre, at arbejdere ved, hvad de arbejder på og kan udføre deres arbejde til en fair løn uden frygt for misbrug, gengældelses-aktioner eller diskrimination,” lyder det fra forbundet.
Du kan læse mere om tidligere tiders sager i Google her: Google-chefer ramt af beskyldninger om sex-chikane: Nu har selskabet startet en intern efterforskning