Godmorgen fra Computerworld. Her onsdagens hurtige it-nyhedsoverblik, som det så ud fra den fremskudte lyttepost på Amager.
Robotvirksomheder slås om medarbejderne - og de store vinder
Kampen om kvalificerede medarbejdere er ved at splitte de danske robotvirksomheder i to grupper, skriver Finans.
Giganterne Universal Robots og Mobile Industrial Robots har fået nemmere ved at suge ny arbejdskraft til sig, mens underskoven af mindre har svært ved både at fasthold de eksisterende medarbejdere og skaffe nye, lyder det fra Tom Togsverd, tidligere branchedirektør i DI og nu formand for innovationsnetværket RoboCluster.
Robotklyngen i Odense, hvor giganterne holder til, har netop meldt ud, at man skal bruge 1.300 nye folk i løbet af de næste par år. Udmeldingen kommer samtidig med, at der er 130 ledige job registreret i jobbanken Odense Robotics - 30 procent flere end sædvanligt, skriver Finans.
Antenneteknologi til bedre internet i yderområder hædret
Selskabet MiWire har udviklet en antenneteknologi, som giver yderområder langt bedre chance for en brugbar internetforbindelse, og nu har selskabet vundet årets Danish Tech Challenge, fremgår det af en pressemeddelelse.
MiWire har udviklet en antenne, der sikrer op til 10 gange hurtigere internetforbindelse end en traditionel antenne, og det er godt nyt for eksempelvis 200.000 adresser i Danmark og ikke mindre end 3 millioner adresser i Tyskland, hvor noget så simpelt som internetforbindelse er en udfordring.
Der var seks hardware-startups i finalen i Danish Tech Challenge 2018. Ud over MiWire var det Go Dogo, Lapee, Nordetect, SolarSack og Trebo.
Danske Spil har udviklet AR-løsning til Eurojackpot
Spiludbyderen Danske Spil har udviklet to såkaldte drømmeportaler for Eurojackpot, hvor spilleglade kan få en større oplevelse ved hjælp af AR og uden download af apps, fremgår det af en pressemeddelelse fra selskabet.
”Vi benytter den teknologi og den app, som forbrugerne allerede har i lommen til at skabe nye oplevelser. Slut med besværlige downloads af apps som forbrugerne ellers ikke bruger,” fortæller Rikke Grønborg Crown, Head of Branding & Campaigns i Danske Lotteri Spil.
Ifølge Danske Spil er AR den helt store teknologitrend til at engagere og give forbrugerne oplevelser. Teknologien står foran et folkeligt gennembrud, for nu kræver AR-oplevelser kun Facebook eller Snapchat på en smartphone. Dét gør barrieren for AR-oplevelser langt mindre end før, hvor der skulle downloades særlige AR-apps.
Forbrugere udtrykker stigende interesse for at opleve produkter og services via AR. Og gerne før man svinger kreditkortet. Analyser fra USA og UK viser, at 61 procent af forbrugerne foretrækker at handle i butikker, der tilbyder AR. Og 40 procent vil betale mere for et produkt, hvis de kunne opleve det gennem AR.
Sverige overvejer at stoppe salget af Tesla-biler i et halvt år
Tesla kan som det eneste bilmærke opdatere bilerne med ny software via det mobile internet, og det sker samtidig helt uden om myndighedernes kontrol. Samtidig er bilerne udstyret med alt det grej, der kan gøre bilerne selvkørende, hvis softwaren er til stede.
Det har fået den svenske Transportstyrelsen til at indlede en undersøgelse af, om styrelsen vil anbefale et stop for salg af Tesla-biler i Sverige i et halvt år, skriver Berlingske med Svenska Dagbladet som kilde.
Selv om bilerne er typegodkendt i EU til salg i hele deres levetid, kan medlemslandene alligevel godt forbyde salg af bilerne, hvis de udgør en sikkerhedsrísiko, skriver Berlingske.
Deutsche Telecom: 5G i Europa kan blive forsinket to år uden Huawei
Deutsche Telecom vurderer i et internt notat, Bloomberg har haft adgang til, at 5G-udrulningen i Europa kan blive forsinket mindst to år uden adgang til Huaweis udstyr. Det skriver Børsen.
Prisen vil også vokse med flere milliarder. Vurderingen i telebranchen er, at hverken Ericsson, Nokia eller Samsung kan levere samme kvalitet og teknologi som Huawei, og heller ikke til samme pris, skriver Børsen.