Storbanken Nordea outsourcer al sin mainframe-infrastruktur til IBM i en kæmpe-aftale til i alt 540 millioner dollar - omkring 3,5 milliarder kroner.
Det meddeler IBM og Nordea her.
Aftalen betyder, at IBM overtager infrastruktur-driften for Nordea i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Polen, oplyser IBM til Computerworld.
IBM og Nordea har været samarbejdspartnere siden 2003, da parterne indgik en aftale, som du kan læse om i denne ældre Computerworld-artikel: IBM skal spare Nordea for en halv milliard.
Nordea anvender i dag IBM Z mainframe og servere i alle fem lande.
“Ved at outsource størstedelen af IBM Z infrastruktur-services får Nordea adgang til de seneste teknologi-landvindinger, inklusive cognitive services,” lyder det i meddelelsen fra Nordea.
IBM vil med aftalen overtage omkring 120 Nordea-medarbejdere, hvoraf størstedelen sidder i Danmark og Sverige, meddeler IBM til Computerworld.
“Kontrakten om managed services mellem Nordea og IBM bygger på et aktivt forhold mellem de selskaber. Den afviger fra tidligere mainframe-kontrakter med dens unikke mulighed for at opskrive SLA baseret på førstehånds-erfaring med at køre Nordeas mainframe,” lyder det fra selskaberne.
IBM vil ikke stille op til interview om aftalen og meddeler til Computerworld, at selskabet ikke vil sige noget om aftalen overhovedet.
Det amerikanske selskab henviser i stedet til Nordea.
Computerworld har også været i kontakt med banken, men den ønsker heller ikke at stille op til interview.
Anden aftale på et halvt år
Nordea er det andet store selskab, der inden for det seneste halve år har outsourcet sin infrastruktur til IBM.
IBM indgik nemlig i sommer aftale med KMD om overtagelse af den daglige drift af KMD's infrastruktur i en aftale til omkring to milliarder kroner.
Med denne aftale overtog IBM omkring 300 KMD-medarbejdere.
Det kan du læse mere om her: Så er milliardaftalen officiel: KMD outsourcer infrastruktur og 300 medarbejdere til IBM.
Overtagelsen af de 300 KMD-medarbejdere har siden ført til en del ballade, i det fagforbundene Prosa og HK/Samdata var meget utilfreds med aftalens præmisser, da de outsourcede medarbejdere ikke længere er omfattet af en overenskomst.
Derudover har IBM i november fyret 47 af de overdragne medarbejdere.
Det kan du læse mere om her: It-fagforbund vil trække IBM i retten: "Alle fyringerne strider mod lov om virksomhedsoverdragelse"
Læs også:
IBM-regnskab lever ikke op til forventningerne: Fald i salget af både software og servere