Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen

IBM udpeger dansk veteran som nordisk cloud-boss: Får ansvaret for 5.000 mand

IBM forfremmer chefen for IBM Cloud i Danmark til den nordiske ledelse. "Det er et væsentligt niveau op i ansvar," lyder det fra manden selv, der nu får ansvaret for 5.000 på infrastructure service-forretningsområdet.

Danske Jesper Nikolaj Fogt, der hidtil har været chef for IBM Cloud i Danmark, er fra årsskiftet blevet forfremmet til stillingen director for IBM infrastructure services nordic.

Det fremgår af Jesper Nikolaj Fogts Linkedin-profil.

Dermed stiger Jesper Nikolaj Fogt betydeligt i graderne hos den amerikanske it-gigant.

Danskeren bliver også del af selskabets nordiske ledelse.

I sin nye stilling får han ifølge ITWatch ansvaret for 5.000 medarbejdere på forretningsområdet infrastructure services.

"Det er et væsentligt niveau op i ansvar," siger Jesper Nikolaj Fogt til mediet.

Læs også: IBM scorer nye milliardkunder på gammelt marked - men opgør om den danske model er en bombe under selskabets spirende forretningsområde

Dansker med stor erfaring

Jesper Nikolaj Fogt er i den grad firmaets mand og kan betegnes som en IBM-veteran.

Den nyudpegede nordiske cloud-chef runder snart 21 år hos det amerikanske selskab.

Her har gennem årene bestredet en lang række forskellige funktioner lige fra salgspecialist og chef for IBM's samarbejde med Danske Bank til vicedirektør for IBM Danmark og dansk direktør for IBM Cloud.

I den nordiske ledelse får Jesper Nikolaj Fogt en anden dansk IBM-veteran som øverste chef.

Der er tale om IBM's nordiske direktør er Henrik Tang Hedegaard, der har arbejdet for IBM siden 1988.

Det kan du læse mere om her: IBM-boss overtager 300 fyringstruede KMD-medarbejdere: "Om to til tre år vil mange af dem lave noget helt andet"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere